В Ужгороді погоджено скандальне будівництво багатоповерхівки на Студентській набережній

14.05.2024 11:04 РАТУША

 

Про це повідомив громадський діяч Алекс Ровняк.

"Незважаючи на протест громади Ужгорода (1753 підписи проти забудови), будівництво висотою в 13 поверхів на Студентській набережні біля парку Ротарі було погоджено. Що далі, Горянська Ротонда?

Вважаємо, що це рішення несе загрозу:

- Історичній спадщині міста. Згідно ІАОП міста Ужгорода, розділ 4.2.5.2, ця земельна ділянка знаходиться у Зоні регулювання забудови І категорії. Нагадаємо, що поруч із ділянкою за кілька десятків метрів починається комплекс історичної забудови ХХ ст., який ми всі знаємо як Малий Ґалаґов. Середня висота будівель Комплексу — 4 поверхи, найвища будівля — 6 поверхів (ОДА). Це буде прецедент забудови у зоні регулювання забудови 1 категорії, що може призвести до нових багатоповерхівок в інших таких зонах, наприклад біля Горянської Ротонди!

- Зеленим зонам. Згідно концепції частина парку Ротарі може бути забудована паркінгом, а навколо парку може зʼявитись круговий рух авто! Це негативно вплине на його екосистему та естетичний вигляд, додасть шумового забруднення. Також, згідно ІАОП м. Ужгорода Ротарі парк є «Об’єктом садово-паркового мистецтва, природи пропонованого до внесення у державний реєстр».

- Рекреаційному простору. Щільна забудова 13-поверховим будинком (висотою у 16 поверхів) суттєво змінить характер та атмосферу Студентської набережної, яка є цінною рекреаційною зоною для жителів міста. Фактично,   набережна перетворюється у спальний район.

Наразі ми бачимо, що масовий протест громади Ужгорода проти цього будівництва ніяким чином не впливає на рішення місцевих органів самоврядування. Будівництво погодили на всіх рівнях. Ситуація доволі ганебна.

В зв'язку з вищезазначеним, закликаємо Міністерство культури та інформаційної політики України:

- Втрутитися в цю ситуацію: провести ретельну перевірку законності дозволу на будівництво та вжити заходів, якщо воно суперечить чинним нормам та правам громади.

- Захистити історичну спадщину Ужгорода: не допустити будівництва, яке шкодить історичному середовищу та цінній архітектурі міста.

Офіційне звернення з усіма деталями буде направлене до вищезазначеного міністерства".

Alex Rovnyak

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат