Суд розгляне участь ужгородського депутата Волошина у корупційних схемах

admin 30.01.2013 13:33 РАТУША

У процесі розслідування справ, дотичних до резонансної «приватизації» готельно-ресторанного комплексу «Корона», працівникам Управління СБУ в Закарпатській області вдалося встановити факти, які можуть свідчити про корупційне діяння депутата Ужгородської міської ради Івана Волошина.

Як вдалося зясувати інтернет-виданню Закарпаття онлайн з джерел в правоохоронних органах, будучи секретарем депутатської комісії з питань майнової політики, власності та приватизації, а також членом комісії з продажу комплексу «Корона», І.Волошин водночас боргував керівнику фірми-переможця ТОВ «Проект Готель Консалтинг ЛТД»   Андрію Захарченку 500 000 гривень. Це при тому, що участь зацікавлених осіб у процесі приватизації однозначно заборонена чинним законодавством.

За інформацією Закарпаття онлайн, 6 серпня 2012 року, тобто того ж дня, коли конкурсною комісією було прийнято рішення про допущення до конкурсу по викупу «Корони» лише одного претендента – керованого А.Захарченоком ТОВ «Проект Готель Консалтинг ЛТД», А.Захарченко власноручно написав в Ужгородський міський відділ Державної виконавчої служби заяву, в якій попросив припинити виконавче провадження про стягнення з І.Волошина боргу у 500 тисяч гривень та 10 тисяч відшкодування судового збору у зв’язку, нібито, з тим, що І.Волошин цей борг добровільно погасив. А вже наступного дня, тобто 7 серпня, кероване А.Захарченком підприємство без жодних перепон і всього за 8 мільйонів стало власником історичної споруди в центрі Ужгорода вартістю понад 30 мільйонів гривень. Тобто, частина реальної вартості «Корони» замість потрапити у міський бюджет пішла на списання приватного боргу активного учасника процесу приватизації.

1 лютого 2013 року о 14 годині справу про адміністративне правопорушення у вигляді вчинення корупційного діяння розгляне Ужгородський міськрайонний суд (суддя Віталій Сочка). Однак, як тільки цю справу було направлено до розгляду, почалися дивні рухи: як вдалося з’ясувати інтернет-виданню Закарпаття онлайн, щонайменше двоє суддів взяли самовідвід. Кулуарно озвучуються кілька причин: по-перше, брудні методи діяльності так званої громадської організації «Антикорупція», власником якої є І.Волошин, відомої брутальними методами тиску на неугодних держслужбовців, і, по-друге, близькі стосунки І.Волошина з заступником голови цього суду І.Семераком.

Утім, цього разу, як зазначають джерела Закарпаття онлайн, ця справа і діяльність суддів перебуватимуть під особливою опікою правоохоронців і контролем громадськості, а тому, зважаючи на послідовність зусиль Управління СБУ в Закарпатській області та прокуратури Закарпатської області у відстоюванні інтересів громади Ужгорода у справі незаконного продажу комплексу «Корона», справа має всі шанси завершитися перемогою закону, а не кримінальної складової.

Джерело: Закарпаття онлайн

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат