Влада заборонила продавати дітям спиртне на відстані менш ніж 150 м від школи. А далі вже можна?

20.04.2013 15:33 РАТУША

Ми повідомляли про наміри влади заборонити продаж спиртного біля навчальних закладів Ужгорода. Питання вже звучало на одному з попередніх засідань виконкому, а 17 квітня рішення було ухвалене остаточно і в деталях.


Попри те, що звучить воно — «Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями, вином столовим, пивом та тютюновими виробами», в тексті вживається слово «заборонити». І це лишає надію, що подібне неподобство заборонять, а не обмежать. Однак громадськість має теж пильнувати, чи дійсно продаж спирного дітям припиниться.

Згідно з розписаним циркуляром, забороняється роздрібна торгівля алкогольними та слабоалкогольними напоями, вином столовим, пивом і тютюновими виробами на терасах, у малих архітектурних формах та тимчасових спорудах торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення на відстані менше ніж 150 метрів від будівель та споруд навчальних та освітньо-виховних закладів. У разі порушення заборони тераса, мала архітектурна форма та тимчасова споруда торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення підлягають демонтажу. Також забороняється споживання алкогольних і слабоалкогольних напоїв, вина столового, пива й тютюнових виробів у навчальних та освітньо-виховних закладах.

І ще один важливий нюанс. За дотриманням цього рішення мають стежити і здійснювати постійний контроль відділ муніципальної поліції та правопорядку, служба у справах дітей, відділ торгівлі й захисту прав споживачів управління економіки та підприємництва, управління у справах культури, спорту, сім’ї й молоді. Тож про виявлені випадки, коли дітям продають спиртне і цигарки, громадськості слід повідомляти до перелічених структур, а заодно вимагати реагування з їхнього боку, адже чимало ухвалених рішень у нас так і лишаються задля «галочки» на папері....

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат