В Ужгороді сніг. Таксисти відмовляються виходити на нечищені маршрути  

11.01.2013 14:20 РАТУША

У четвер 10 січня в місто нарешті прийшла зима. Снігом мело майже до полудня. Відтак ужгородські автодороги й пішохідні зони завалило снігом. Однак снігоочисна техніка на шляхах не з’явилася. Чи не тому навіть у центрі Ужгорода автомобілям було украй складно їхати, на деяких ділянках утворилися затори.

Окремі таксисти цього дня відмовлялися їхати за «складними» (себто нечищеними) маршрутами.

Снігоочисна техніка прочистила пішохідну частину міста на пл. Театральній, вул. Корзо. Здивуванню пішоходів не було меж від того, що машини чистили тротуари від універмагу «Україна» до м-ну «Осетія» і навіть частина тротуару по вул. Заньковецької на відтинку від вул. Грушевського і до ЗОШ № 12 вже була.... прочищена! Щоправда, почистити його далі комунальники чомусь не спромоглися. Більше того, нечищеними залишилися набережні, зокрема Слов’янська набережна.

Слід додати, що більшість підприємців, принаймні в центрі міста, прибрали сніг біля своїх магазинів і офісів.

У зв’язку з погіршенням погодних умов міська влада нагадує мешканцям міста про необхідність очищення прилеглих територій від снігу. Згідно з Правилами благоустрою м. Ужгорода, всі суб’єкти господарювання, а також власники приватних будинків повинні належно утримувати прилеглу територію на відстані до 15 метрів по фасаду забудови.

За невиконання відповідних вимог передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів. Прохання до власників транспортних засобів не залишати авто на узбіччях вулиць, особливо на підйомах, оскільки вони перешкоджатимуть роботі снігоприбиральної техніки.

За інформацією прес-служби Ужгородської міської ради,   яка з’явилася на офіційному сайті увечері 10 січня, під час денного прибирання у місті КШЕПом задіяні   4 одиниці спецтехніки   — автомашини й 4 трактори, 250 одиниць робочої сили. До прибирання прилеглих територій долучили працівників дошкільних та шкільних закладів. Також   до прибирання   снігу було залучено   військових.

На   нічний час (із 10 на 11 січня) заплановано чищення снігу підрозділом КШЕП у кількості 20 одиниць техніки. Вночі мали чергувати працівники міськвиконкому, аби   відслідковувати, де працює та які завдання виконує спецтехніка в цілому, аби о 9-й годині доповісти про зроблене першому заступникові міського голови В. Семалю.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат