На Швабській в асфальт «закатали» зелені зони і... стічний колектор

30.11.2012 15:07 РАТУША

Фото на своїй сторінці у Facebook розмістив ужгородець Сергій Денисенко. На ньому видно, як на вул. Швабській колишні зелені зони, де колись росли розкішні дерева з широкими зеленими кронами, покривають асфальтом.

Передбачалося, що Швабська буде вулицею з одностороннім рухом із облаштованими по боках парківками, адже тут розміщені численні приватні підприємства, магазини, офіси тощо, тож парківки конче необхідні.

Хоча, пам’ятається, міський голова не раз розповідав, що тут висадять нові дерева, точніше, сакури, щоб «приваблювати туристів». Куди саме їх саджатимуть, невідомо, адже вся Швабська закатана в асфальт. Як повідомляють наші читачі, асфальтом тут, із невідомих міркувань, покрили також стічний колектор. Очевидно, зробити це було куди простіше, ніж взяти й прочистити.

Інша обіцянка влади «озеленити» Швабську — у намірах виставляти тут влітку туї у діжках. Оптимізму від таких перспектив немає жодних, бо уявімо тільки на розпеченому літнім сонцем асфальті на оголеній Швабській туї в діжках... Чи зможуть вони бодай трохи дати затінку та прохолоди перехожим або ж захистити від пилу та вихлопних газів численного транспорту?

На жаль, доводиться з сумом констатувати: зелений колись Ужгород катастрофічними темпами позбувається своїх зелених насаджень, що проводилися попередниками виважено, з аналізом перспективи, з урахуванням усіх раціональних і естетичних моментів. Нині досить звернути увагу, скажімо, на вулиці Митну, Капушанську, Перемоги, Швабську, Боздоський парк... Від наступного після виборів дня до цього переліку можна віднести і вул. Джамбула, де вирубано геть усі тополі, які роками росли тут.

Зі своїми хронічно роздовбаними дорогами і тротуарами, а відтак і вирубаними деревами Ужгород має всі шанси вже найбличим десятиліттям перетворитися на занедбане місто-пустир і ніякими фразами про його виняткову «європейськість» приховати це не вдасться.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат