Новини » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-09-20') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 0, 20

Віктор Микита: Продовжуємо роботу щодо поглиблення звʼязків між регіонами України та штатами США

Провели розширену нараду за участю Міністра закордонних справ України Андрія Сибіги, Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполучених Штатах Америки Оксани Маркарової та очільників областей, - повідомив заступник голови Офісу президента Віктор Микита.

Віктор Микита взяв участь у зустрічі Президента Володимира Зеленського із делегацію Конгресу США

Взяв участь у зустрічі Президента Володимира Зеленського із двопартійною делегацію Конгресу Сполучених Штатів Америки, - повідомив заступник голови Офісу президента. - Володимир Зеленський детально розповів про ситуацію на передовій та першочергові потреби Сил оборони України.

Дозвіл на удари

Росія щодня атакує Україну ракетами та дронами. Щодня гинуть українці, руйнується наша інфраструктура, розвалюється економіка. Ворог пре не лише на Донбасі, але й починає знищувати прикордонну Чернігівщину, Сумщину та Харківщину. У ворога вистачає ракет. А окрім того, ракети для росіян не жаліють їхні партнери з авторитарних держав. Північна Корея надає росіянам сотні своїх балістичних ракет, а тепер ще до подібної допомоги долучився Іран.

Віктор Микита розпочав роботу на посаді Заступника Керівника Офісу Президента України

Сьогодні Андрій Єрмак представив очільникам військових адміністрацій Віктора Микиту, як свого новопризначеного заступника.

Гаряча осінь

Ще раніше експерти переконували, що ця осінь буде дуже гарячою для України. Ворог тисне на Донбасі і щодня завойовує наші населені пункти. Тиск настільки шалений, що орду просто неможливо зупинити. Росіяни не цінують людське життя і кидають дедалі більше й більше своїх воїнів на наші позиції. Також окупанти доводять, що зброї у них безмежна кількість і цьому підтвердження масовані атаки техніки, скидання на наші позиції керованих авіабомб і масована ракетна атака.

Справу про держзраду Нестора Шуфрича передали до суду

Шуфричу також інкримінують фінансування Росгвардії в окупованому Криму. Йому може загрожувати 15 років позбавлення волі.

Ракетна атака

Україна пережила наймасовішу ракетну атаку з боку ворога. Понад сотня ракет і понад сотня безпілотників атакували майже всі регіони України. Нашим силам протиповітряної оборони вдалося збити більшість ракет та безпілотників, однак багато з них влучили в цивільні об’єкти та об’єкти енергетичної інфраструктури.

«Батьківщина» проти оборудок із землею та законів, що загрожують національним інтересам

Лідерка фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко засуджує «узаконення беззаконня», яке впроваджується владою «за лаштунками війни» та закликає колег не голосувати за закони, які шкодять національним інтересам.

Актуальна експропріація

Цього тижня наш парламент був просто в ударі. Нардепи активно приймали закони. Щоправда, вони не зовсім стосувалися добробуту населення і були направлені на посилення національної безпеки.

Перемоги і поразки

У Парижі закінчилося найбільше спортивне свято чотириріччя – Олімпіада. З давніх давен було так, що коли проводилися Олімпіади, то зупинялися війни. Це символічно доводити свою перевагу не зброєю, а в спорті. Керівник Франції Макрон запропонував Україні та росії припинити військові дії на час проведення Олімпіади в Парижі, однак сторони відмовилися. Путін має свої плани і прагне чим швидше вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Ну а Україна не могла припинити вогонь в односторонньому порядку і ми добре розуміли, що навіть за час перемир’я ворог лише накопичить військовий арсенал, щоб потім ще потужніше сунути на Україну.

На ворожій території

Війна набула несподіваного розвитку. Цього тижня українські війська перетнули кордон росії і захопили частину Курської області. Ворог у паніці, бо просто не чекав такого розвитку подій. Це ж вони думали, що вони можуть захоплювати наші території і знищувати наших людей, а тут такий поворот.

Близькосхідний вибух

Світ продовжує сходити з розуму. Схоже на те, що все йде до глобальної війни. Здавалося б, всіх має навчити наша війна з російськими орками. Але ні. Трусити зброєю хочуть й інші держави.

ГУДБАЙден

Сталося те, чого очікували половина американців. Тобто, ті, хто ще стабільно голосує у США за демократів, але відчували, що демократ Байден через вік вже не здатен виграти ще одні вибори президента.

Нардеп Андрій Жупанин пропустив засідання Верховної Ради під приводом навчання у Лондоні

Після поїздки на навчання Жупанин взяв відпустку та пропустив засідання, під час якого його помітили у Лондоні.

Вухо за вухо

Це подія світового масштабу. Бо мова йде про владу найпотужнішої країни світу. Екс-президент США Трамп, який наразі знову змагається за те, щоб стати президентом, виступав перед великою публікою. Вимовляв типові популістські промови, розмахував руками і мотав головою. Така холерична поведінка його і врятувала. Трамп мотнув головою у той час, як йому в скроню летіла куля. Куля зачепила лише вухо Трампа. Одним словом, відбувся переляком.

Батьківщинівці спільно з волонтерами та благодійними фондами відправили на фронт 25 гуманітарних міс

День народження партії «Батьківщина» відбувся без урочистостей, адже команда Тимошенко провела його, споряджаючи 25 гуманітарних місій військової та медичної допомоги для захисників і захисниць України.

На чиїх руках кров дітей

Це був страшний тиждень. Окупанти атакували нас ракетами. Понад 40 ракет за добу били по Україні. Майже 40 смертей та сотні поранених. Але найбільший жах був у Києві, де ракета влучила у один з лікувальних корпусів дитячої лікарні Охматдит.

З сусідами потрібно дружити

Стосунки України з Угорщиною доволі складні. Нам зараз важко і ми потребуємо підтримки. Тому у багатьох українців виникає злість, коли хтось ігнорує наші потреби. Особливо дістається Угорщині, яку багато патріотичних українців взагалі вважають сателітом росії і ворогом України.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат