У закарпатській обласній бібліотеці виготовили іграшки для сиріт (ФОТОРЕПОРТАЖ)

admin 15.02.2016 11:22 ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Нещодавно   в Закарпатській обласній універсальній   науковій бібліотеці   ім. Ф. Потушняка відбувся святковий майстер-клас з виготовлення сувенірів та м’яких іграшок до Дня Святого Валентина.

Майстер-клас проводився за підтримки громадської організації «Моє Закарпаття». Талановита майстриня, Тетяна Анохіна, нещодавно переїхала з Донецька в Мукачево.   Ця надзвичайна жінка, інвалід з дитинства, виготовляє неймовірно красиві іграшки та сувенірну продукцію   за допомогою тільки лівої руки. Фізіологічні особливості не завадили Тетяні реалізувати себе як творчу людину і сильну особистість.

В мирному Донецьку, жінка працювала бухгалтером, але буремні події в нашій країні, змусили майстриню покинути рідну домівку. За словами Тетяни, вона просто подивилась на карту, ткнула пальцем навмання і потрапила на м.Мукачево. На Закарпатті жінка почала відвідувати тренінги та семінари для вимушено переселених осіб з адаптації у громади та працевлаштування.   Так, з’явилась ідея розпочати свій маленький хенд-мейд-бізнес. В Мукачеві, Тетяна познайомилась з Наталією Степановою, головою ГО «Моє Закарпаття». Жінки почали дружити і вирішили організувати майстер-клас з виготовлення іграшок.
 
«Ми звернулись до бібліотеки, щоб провести майстер-клас саме тут. Адже Закарпатська обласна бібліотека – це місце, де люди можуть відрватись від віртуального життя, поспілкуватись, завести нові знайомства, поділитись своїми захопленнями. Атмосфера бібліотеки надихає на творчі та дружні відносини, а також партнерську співпрацю» - зазначає пані Наталія.
   
Приємною несподіванкою для Тетяни Анохіної став подарунок від директора фірми «Швейнік» Олександра Маца, який дізнався про майстриню та її історію з радіопередачі. Підприємець подарував жінці нову швейну машинку.
       
«Це дуже приємна несподіванка. Я впевнена, що на цій машинці           пошиється багато нових виробів. Вона стане в нагоді у наступних-майстер-класах, які ми будемо проводити спільно з бібліотекою та ГО «Моє Закарпаття» - ділиться враженнями Тетяна.

Загалом, у майстер-класі взяли участь 32 дітей та дорослих. Виготовлені іграшки присутні   вирішили подарувати діткам-сиротам на День Святого Валентина.


Євгенія Напуда,
головний бібліотекар відділу обслуговування
Закарпатської ОУНБ ім. Ф.Потушняка

 

admin

ТЕГИ : бібліотека

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ФОТОРЕПОРТАЖ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат