Рест-тест: кафе з американською душею в Ужгороді (ФОТО)

admin 16.10.2014 17:20 ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Ужгород має нову локацію з американською атмосферою, унікальною випічкою та стильним інтер’єром у дусі хіпстерів.

Усі рест-тести місцевих кафе дивіться у офлайн-рубриці "рест-тест" на головній сторінці РІО, з лівого боку. Тисніть сюди


На вулиці Волошина розташувалося кафе “Eat me”, про популярність якого свідчили і відгуки у соцмережі Facebook, тому «РІО» поквапилося саме туди, аби зробити черговий і традиційний рест-тест.

Морквяний пиріг із маскарпоне, банановий хліб, шоколадний пиріг із ганашем
Заклад відрізняється від інших солодкими пропозиціями. Спробуйте відшукати в Ужгороді щось подібне. Тут печуть за американськими вподобаннями, проте з власними секретами і родзинками. Ми куштували майже все і є бажання частуватися ще. Тут подають чізкейк, але непросто чізкейк, а лимонний (23 гривні) — дуже ніжний, а цитрус додає органічності. Морквяний пиріг із маскарпоне (20 гривень) інтригує своїми складниками, проте це дуже оригінально, а відтінок створює кориця. А брауні з арахісовим маслом (20 гривень) — це мінімум борошна, максимум шоколаду й неймовірний синтез солодкого й гіркого. Банановий хліб (15 гривень) десь повертає у дитинство, коли мама на стіл подавала муслі із сушеними бананами, також цікаво — особливо зі склянкою молока чи какао. Класичний маффін (5 гривень) у “Eat me” сповна насичений ягодами, а шоколаний пиріг із ганашем (23 гривні) — це знову ж таки багато шоколаду та ще й шоколадно-вершкового крему, однак тут ще є кулька пломбіру, що збалансовує мега-шоколадність.


Сендвіч із індичкою та крем-супи
Кафе зацікавлює не лише випічкою, ще вони готують швидкі, але поживні й здорові страви. Це не гамбургери і чизбургери, як у США, а, до прикладу, сендвіч-капрезе (з моцарелою, зеленим соусом песто, руколою й томатами), подається з картоплею-фрі, вартує порція 32 гривні. До американських кулінарних традицій наближує сендвіч із індичкою, до складу якого також входять карамелізована цибуля, рукола й соус, і ця смакота також подається з картоплею, ціна — 32 гривні. У меню бутербродів із картоплею також — мелт із грибами (печериці, сир “гауда”, маслини, листя салату), коштує 27 гривень. Кулінарна локація також пригощає салатами (від 30 до 35 гривень), овочами-гриль під медовим соусом (38 гривень), а також супом за 25 гривень — щодня інший.  
Щодо напоїв, то сюди варто йти, аби зігріватися імбирним чаєм, какао, масалою (чорний чай готується з молоком та спеціями за спеціальною технологією) — все у межах 15 гривень. Алкоголю тут, крім пива, нема. І, мабуть, саме для такого кафе це й на краще.

Акції  
Кафе вибудовує свою систему лояльності, до прикладу, вигідними акціями. Одного разу частували капучино з банановим хлібом за ціною лише капучино, а іншого — при замовленні двох бокалів пива пригощали порцією курячих нагетсів. Також у власників є плани щодо дисконтних карток.


Також ви можете поглянути фото-відео-рецепти з ужгородських кафе у офлайн-рубриці "Готуємо з Rionews" на головній сторінці РІО, з правого боку. Тисніть тут  

Хічкок, Гепберн, Фаулз, вінілові платівки й жовті лампи
Коли потрапляєш у “Eat me”, то кортить знову переглянути американську стрічку “Сніданок у Тіффані”, до речі, портрет прекрасної Одрі Гепберн заховався в одній з чотирьох зал. Або ж є якісь асоціації зі Френсісом Скоттом Фіцджеральдом, американським письменником, який створив літературні шедеври “Великий Гетсбі” та “Ніч лагідна”. Якась невловима аура тут, що асоціюється з цими особистостями, або ж із культовим режисером страшилок Альфредом Хічкококом, який споглядає зі стіни. Тут вінтаж, тут синтез сучасного й минулого, щось подібне на добре олдскульне американське кіно, хоча, імовірніше, це таки кінематограф 30—60-х років. Вінілові платівки, витончені валізи (де розмістилися глянці), які також часто можна зустріти у кіно, які супроводжують американських леді, горщики на стінах, жовті лампи, бірюзові або ж ніжно-рожеві дивани, яскраві подушки, свіжі квіти на столах, кольорова бар-стійка, американські надписи, портрети відомих-невідомих, фонова й добре знайома музика з того ж кіно... Цього достатньо, аби стверджувати, що інтер’єр теплий, атмосферний і затишний.


Де заховався "Волхв"
Кафе умовно ділиться на 4 локації: робочу зону, велику залу, де крім довгого столу є 2 столики зі справжніми кріслами, як вдома, червоного і сірого кольорів, а також дві маленькі кімнатки, де можуть заховатися компанії. В одній із них ви можете знайти роман “Волхв” знаменитого англійського постмодерніста Джона Роберта Фаулза, а в іншій на стіні є авторська робота з надписом англійською, що означає: “Носіть старе пальто, купуйте нову книжку”. Хороше кредо у хорошому закладі.


Евеліна Гурницька
Фото: Янош Немеш

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ФОТОРЕПОРТАЖ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат