Експрацівницю Ужгородської міськради судитимуть за передачу в приватну власність земель аеропорту

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури 29.02.2024 19:38 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо експрацівниці Ужгородської міської ради за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

У ході слідства встановлено, що через неправомірні дії жінки у приватну власність безпідставно передали більше 70 земельних ділянок загальною вартістю 11,3 млн грн. Вони розташовані по вул. Собранецькій у межах аеропорту в обласному центрі.

Обвинувачена завідувала одним з відділів міськради. На засіданні сесії вона повідомила про нібито відмову ЗОКП «Міжнародний аеропорт Ужгород» від права постійного користування землями загальною площею понад 95 га. Більшість із них – майже 75 га – рішенням депутатів переведено в землі запасу міста, а в подальшому надано у власність громадянам для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд.

Зараз на ці земельні ділянки накладено арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат