На Закарпатті у медичних закладах зайняті половина ліжок для хворих коронавірусною інфекцією

20.10.2021 10:23 ЗДОРОВ'Я

Найгірша ситуація на Міжгірщині

Перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький повідомив, що 49% ліжок у лікарнях Закарпаття зайняти хворими.

Найгірша ситуація на Міжгірщині, де зайняті 77% ліжок. Критична ситуація також у Мукачівський районній лікарні, де зайняті вже 71,3% ліжок. Така ж ситуація і в Ужгородській райлікарні - рівно 71% ліжок зайняті хворими.

В Обласній інфекційній лікарні зайнято 58% ліжок, у Центрі легеневих хвороб – 57%.

Наразі на кисневій підтримці перебуває 376 пацієнтів.

Більш менш стабільна ситуація в обласній дитячій лікарні у Мукачеві. Тут зайняті 25% ліжок.

"На початку хвилі ліжковий фонд 9 закладів, куди госпіталізовували пацієнтів із підтвердженим діагнозом або підозрою на COVID-19, складав 940 ліжок.

Згодом його збільшили, додавши по 20 ліжок в Обласній інфекційній лікарні і Центрі легеневих хвороб та 70 – в Ужгородській районній лікарні.

Увесь ліжковий фонд під ковід на 100% забезпечений киснем за рахунок кисневих концентраторів та автономних кисневих станцій", - розповів Мирослав Білецький.

З його слів, ліжковий фонд зросте після приєднання до медичних закладів, які надаватимуть допомогу хворим на коронавірус, приєднаються Берегівська райлікарня та обласна лікарня імені Новака. Завдяки цьому ліжковий фонд зросте на 170 ліжок.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат