4-денний робочий тиждень більш ефективний, - ООН

admin 06.10.2014 15:02 ЗДОРОВ'Я

Міжнародна організація праці (МОП) пропонує перейти на чотириденний робочий тиждень, оскільки вважає її краще п'ятиденного.

Про це повідомляє центр новин ООН, якого цитує Інтерфакс.

Експерт МОП Джон Мессенджер вважає, що короткий тиждень дозволить створити більше робочих місць.

Серед переваг - скорочення кількості робочих годин та поліпшення здоров'я, оскільки багато захворювань в сучасному світі спричинені перенапруженням, постійним перебуванням в офісі і стресом.

Крім того, різні дослідження показують, що люди більш продуктивні, коли працюють менше. Ті, хто проводить в офісі довгі години, нерідко лише імітують бурхливу діяльність.

Згідно з результатами інших досліджень, люди з коротшим робочим тижнем частіше почуваються щасливими і задоволеними життям, а тривала робота призводить до конфліктів не тільки в офісі, але і вдома.

Ще одним вагомим аргументом на користь скорочення кількості робочих годин є позитивний вплив цього кроку на довкілля, що дуже важливо в сучасному світі, який налаштований на боротьбу з забрудненнями. Зокрема, позитивний ефект буде досягнуто просто за рахунок скорочення кількості поїздок людей на роботу і назад на кілька мільярдів на тиждень, відзначає Мессенджер.

Ідею введення чотириденного робочого тижня підтримує, зокрема, один із засновників Google Ларрі Пейдж і мексиканський мільярдер Карлос Слім.

Українська правда

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат