Мільйон українських пар мають безпліддя. Переважно - через аборти

admin 26.09.2014 10:22 ЗДОРОВ'Я

Як відомо, в Україні досі спостерігаються негативні демографічні тенденції – смертність перевищує народжуваність і причина не лише в економічних факторах.

У період з 22 по 26 вересня 2014 року в Україні проходив Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я. Протягом тижня в усіх областях України проводилася низка інформаційно-просвітницьких заходів, під час яких, бажаючі дізналися більше про методи планування сім’ї, своє репродуктивне здоров’я та те, як його зберегти.

Як відомо, в Україні досі спостерігаються негативні демографічні тенденції – смертність перевищує народжуваність і причина не лише в економічних факторах. Адже дівчатка вступають у репродуктивний вік вже маючи проблеми зі здоров’ям, в тому числі, з репродуктивним. В Україні близько 1 мільйону пар страждають на безпліддя, яке викликане проблемами з репродуктивним здоров’ям, зокрема є наслідком абортів.

На подолання цих тенденцій спрямована Державна програма "Репродуктивне здоров’я нації" на період до 2015 року, яка знайшла своє відображення в обласних програмах репродуктивного здоров’я, що прийняті обласними радами і втілюються виконавчим органами влади на місцях.
Надзвичайно важлива роль відводиться й інформаційно-просвітницькій роботі, адже дуже часто не лише підлітки, а й дорослі не мають вичерпної інформації про методи планування сім’ї та способи збереження репродуктивного здоров’я.

Ця робота проводиться постійно, однак протягом тижня планування сім’ї ця інформація набуває особливого розголосу з метою привернення уваги всього суспільства.
Зазвичай тиждень планування сім’ї проводиться у травні і збігається з днем матері. В цьому ж році заходи перенесені на вересень, що також має певний символізм – третю неділю вересня в Україні святкують День Батька, а 26 вересня   у всьому світі відзначається Всесвітній день контрацепції.
Заходи в областях проводяться медичними закладами, громадськими організаціями та міжнародними програмами – зокрема, традиційним партнером Міністерства охорони здоров’я у сфері планування сім’ї та репродуктивного здоров’я є Програма Агентства США з міжнародного розвитку «Здоров’я жінок України».

admin


За матеріалами прес-центру УОЗ у Закарпатській області

ТЕГИ : дітибезпліддяаборт

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат