Навчальний рік завершили випускним концертом

Євген Свищо 07.06.2013 16:29 ЗДОРОВ'Я

 

Минулого тижня відбулись випускні заходи в школах мистецтв нашого краю. Не стала винятком й Іршавська ДШМ. Розпочав свято   Іршавський народний струнний ансамбль викладачів, який під керівництвом заслуженого майстра народної творчості України Сергія Голубокого.

Далі за справу взялись випускники та молодші таланти Іршави. Цьогоріч аудиторії головного музично-мистецького закладу міста залишають 39 вихованців, яких до випуску готували 14 викладачів. При цьому відмінники навчання Ала Бровдій та Вероніка Староста отримали свідоцтва одразу двох відділів: перша – струнно-смичкового та хореографічного, а друга – хореографічного та народних інструментів по класу «гітара».

Слід відзначити, що хореографічний відділ став найчисленнішим – разом з Алою та Веронікою я нарахував тут 18 випускників. Одна з них, відмінниця навчання Маряна Жидик, уже вирішила продовжити навчання в одному з закладів Ужгорода. Наче король серед царства красунь виглядав єдиний представник чоловічої статі на цьому відділу юних танцюристів Роман Скрипніков. Особливо виблискував він під час виконання динамічного українського танка «Жонатий холостяк».

Другим за чисельністю цьогорічних випускників став мовчазний відділ образотворчого мистецтва, в якому підготували сім вихованців. Популярними залишаються народні інструменти, де з врахуванням вищезгаданої В. Старости випустили семеро вихованців. Троє з них вподобали баян, по двоє – гітару та домбру.

Трохи скромніше з випускниками на решті відділень Іршавської ДШМ: чотири на фортепіанному, три на духовому та по одному на вокальному і струнно-смичковому. Однак, їх представники брали своє не кількістю, а якістю. Переважна більшість з них переможці та призери конкурсів різних рівнів. Чого тільки варті перемоги на міжнародних фестивалях трубача Віталія Сідора та соліста Роберта Гринюка.  

Від усього цього дійства отримали найкращі враження глядачі, серед яких були батьки та родичі випускників, представники інтелігенції та органів місцевого самоврядування. З їх вуст лунали теплі слова та подяка.

Директор Іршавської ДШМ Олександр Рацин разом із своїм заступником Нелею Петер вручили випускникам свідоцтва про закінчення школи та золоті медалі кращим із них. Фінальним аккордом стало виконання солісткою Катериною Сапожнік пісні «Дякую тобі, рідна школо» та колективне фотографування учнів та вчителів на память.

Євген Свищо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат