На Закарпатті збільшуються надходження до місцевих бюджетів

04.04.2024 23:41 ПОДІЇ

 

Сьогодні провели селекторну нараду з головами районів та громад Закарпаття, - повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. - На порядку денному – аналіз економічної ситуації регіону в розрізі кожної окремої ТГ.

Чітко розуміємо, що зараз військове ПДФО направляється в державний бюджет для забезпечення потреб оборони. Це вплинуло на показник надходжень до місцевих бюджетів, який суттєво зменшився.

Саме тому разом з громадами розробили пакет рішень, який дозволить підвищити показники надходжень, використовуючи роботу з внутрішніми та зовнішніми інвесторами. Такі рішення вже довели свою ефективність.

Ми можемо констатувати, що надходження коштів до місцевих бюджетів у першому кварталі 2024 року (у зіставних умовах) виросли на 130,8% (+534 млн грн), порівнюючи з минулим роком.

Завдяки сприятливому економічному клімату та вектору на захист інтересів бізнесу Закарпаття займає перше місце в Україні за відкриттям нових підприємств. І ця динаміка лише збільшується.

Те, що ми спрямували весь ресурс військового ПДФО у державний бюджет, не означає, що ми зупинили підтримку сил оборони. Навпаки – обласний та бюджети громад продовжують виділяти кошти на забезпечення обороноздатності навіть при дефіциті коштів на загальні програми, повсякденне функціонування й життєдіяльність.

Зокрема, Закарпаття лише в першому кварталі 2024 року спрямувало на оборону та безпеку майже 678 млн грн. Міста Мукачево й Ужгород увійшли до всеукраїнських рейтингів за цим коефіцієнтом.

Це один із найбільших показників серед усіх областей країни попри те, що ми – один із найменших регіонів і маємо чи не найменший бюджет за обсягом.

Майже щоденно отримуємо запити від потенційних інвесторів про відкриття нових підприємств на Закарпатті.

Зараз завдання громад – створення майданчиків для розташування виробничих потужностей, зокрема і для релокації компаній з інших регіонів країни.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат