Закарпатці знову вимагають від влади та правоохоронців забезпечити вільний доступ до Невицького замк

26.04.2021 15:33 ПОДІЇ

Як ми повідомляли, туристичний центр «Верховина» обмежив прохід для відвідувачів Невицького замку. Влада неодноразово обіцяла розібратися з цим, але справа не зрушила з місця — відвідувачі все ще змушені йти до замку бічною стежкою вздовж лісу.

З цього приводу Заслужений майстер народної творчості Петро Ходанич на своїй сторінці у Facebook написав: «Відвідав Невицький замок. Вжахнувся. Звична дорога до замку де? Високі залізні огорожі, прохід бетонним хідником, ніби йдеш тюремною зоною.

Сотні відвідувачів жахаються побаченим. Історична пам’ятка ХІІ ст. нині відтіснена якимись невідомими людцями. Нічого святого, люди — ніщо. І який злодій віддав нелюдям територію коло замку? Де наші славні правники, де прокурори, судді, де врешті людська мораль? Невдовзі якесь ніщо буде нам відважувати повітря».


У свою чергу на цей допис зреагував і еколог Генріх Розман, який написав:

«Багато хто писав, що ТЦ «Верховина», який відгородив призамкові землі, наразі належить Володимиру Гісему і ця людина легко вирішує всі питання з правоохоронцями». Розман також нагадав про факт захоплення і знищення підприємства «Ізумрудний», звідки Володимир Гісем брав купаж на свій коньячний завод. Тоді дивним чином донька та зять Юлії Рудової, яка є заступником голови ліквідаційної комісії Ужгородського коньячного заводу, Рената Мерза та Денис Мерза стали співзасновниками «Ізумрудного» і потім їм дістався контроль над підприємством. Підприємство потім збанкрутувало, а директор не переніс цього рейдерства і помер. І це саме ця Рената Мерза зараз є директором «Верховини», якій дісталися призамкові землі.

У своїх коментарях під дописом закарпатці закликають правоохоронців та владу не продаватися коньячним олігархам, бо в такому разі вони є співвідповідальними за те, що коїться.

Фото зі сторінки Ужгородського коньячного заводу на сайті «Європейські вина» (http://eurowine.com.ua/) є дуже промовистим.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат