На півмільйона гривень поповняться місцеві бюджети Ужгородщини від декларування громадянами доходів

admin 20.05.2013 15:06 ПОДІЇ

Ця сума повинна надійти до бюджетів територіальних громад до 1 серпня 2013 року.
Дві сотні громадян Ужгородського району та міста Чоп задекларували свої доходи за 2012 рік. Загалом декларанти відобразили в своїх деклараціях понад 15 млн. грн. доходів, що на 70% більше ніж у минулому році.



Найбільшу питому вагу в структурі задекларованих доходів складають доходи від успадкованого та одержаного в подарунок майна, від здачі нерухомого майна в оренду та від продажу рухомого майна.
Зокрема, 68 громадян задекларували понад 6 млн. грн. доходів у вигляді спадщини та подарунків від осіб, які не є родичами першого ступеня споріднення. Ці доходи підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5%.
Слід зазначити, що цього року в обов’язковому порядку мали подавати податкову декларацію громадяни, які протягом минулого року отримували доходи від двох або більше податкових агентів і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищила сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати (128 760 грн.). Такі декларації подали 18 громадян, які задекларували понад 4 млн. грн. доходів.
Громадяни вперше цього року мали можливість подати декларацію в електронному вигляді через мережу Інтернет, не виходячи з дому. Однак таким нововведенням скористався лише один громадянин, який подав до Ужгородської МДПІ декларацію в електронному вигляді.
Крім обов’язку задекларувати одержані доходи з метою сплатити податок громадяни мають право на отримання податкової знижки з метою повернення податку з бюджету.
Так, за 4 місяці цього року з метою використання права на податкову знижку до Ужгородської МДПІ подали декларації 350 громадян. Цим громадянам буде повернено трохи більше 405 тис. грн.
Нагадуємо, що скористатися правом на податкову знижку громадяни мають можливість до кінця цього року.

За матеріалами Ужгородської МДПІ

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат