Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews, фото Е. Гурницької 25.04.2013 07:00 ПОДІЇ

Сьогодні четвер, 25 квітня. Будьте в курсі найважливіших справ, однак, не поспішайте з висновками. Адже до завершення тижня ще є трохи часу. Кавуйте з насолодою і нехай ніщо не зіпсує цей затишний ранок. Гарного дня й приємного прокидання!

Цитата дня: Краще інколи падати, ніж ніколи не літати.   (Оскар Уайльд)


Сьогодні температура повітря + 20, +23. Небо, ясне в Ужгороді вночі та вранці, затягнеться хмарами у середині дня, та погода буде похмурою до самого вечора. Без опадів.
Народний прогноз погоди
: У цей день вшановується пам'ять святого мученика Василя, сповідника, єпископа Парійського. З цього дня стає значно тепліше, земля прогрівається, сохне, тому в народі говорили, що "Василь землю парить". Наші пращури спостерігали за вербою: якщо вона до цього дня розпушилась - сильного холоду уже не буде. З 25 квітня масово вилітають джмелі, літають бджоли. Виходять з нір лисиці.


За православним календарем 25 квітня ІМЕНИНИ відзначають Акакий, Анфіса (Анфуса), Панаса, Василь, Геронтий, Давид (Давид), Дим, Зинон, Іван (Іоанн), Исаак (Ісак), Кистион, Марія, Марфа, Мина, Протион, Сергій (Сергий).


Сьогодні також:
  ООН: Міжнародний день тиші
  ООН: Міжнародний день секретаря
[ред.]Національні
•   Австралія, Нова Зеландія, Науру, Соломонові Острови, Тонга, Самоа: день АНЗАК
•   Єгипет: день звільнення Синайського півострова
•   Італія, Португалія: день звільнення
•   Німеччина: день дерева
•   Північна Корея: день створення народної армії
•   Польща: день працівників в'язничної охорони
•   Португалія: день Революції
•   Свазіленд: день Прапора



Цей день в історії

1867 — місто Токіо вперше відкрите для іноземної торгівлі
1880 — засновано Далекосхідне морське пароплавство
1901 — в штаті Нью-Йорк вперше у світі введені автомобільні номери
1905 — відкрився III з'їзд РСДРП в Лондоні

Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

Художній музей імені Бокшая
До 5 травня — виставка «Графічне мистецтво Закарпаття ХХ століття».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

«Доміон»
До 25 квітня — «ОЗ: Великий та   могутній». Поч. о 12.00, 14.20 та 18.30. «Даю рік»  
Поч. о 16.40 та 22.50. «Кохання – це все, що тобі потрібно». Поч. о 20.50.

Філармонія
До 25 квітня — Міжнародний фестиваль «Музика без кордонів».


Галерея «Ужгород»  
Ретроспективна виставка Одарки Долгош
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.


Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Персональна виставка Марії Яцьків (вишивка хрестиком).
Виставка графіки Інни Осадчої та Наталії Угрин.
Постійно діючі експозиції та виставки.
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Обласний будинок профспілок (вул. Руська, 3)
До 22 квітня — виставка природної макрофотографії «Краса паралельного світу».

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постййно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена закарпатської організації Спілки художників України.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Тимчасова виставка «Містичне число 9 у житті та творчості Арпада Філепа» з нагоди 150-річчя від дня народження угорського поета, письменника, драматурга, музиканта.
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. з фондової колекції музею.
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина.
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон VIII — початку XX ст.
Фотовиставка «Меморіальні та пам’ятні місця А. Волошина в Ужгороді та Закарпатській області».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.  

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. У першій половині дня вам слід проявляти обережність у своїх словах. Ваша різкість і груба поведінка в суспільстві можуть спровокувати неприємний конфлікт. Увечері емоційна спустошеність може підштовхнути до бажання усамітнитися від світу. Спробуйте вилити душу близькому другові. Саме зараз близька людина допоможе знайти вихід із будь-яких труднощів і підніме настрій.
Телець. \Сьогодні краще відкласти вирішення глобальних проблем. Постарайтеся зайнятися чимось приємним. Підіть раніше з роботи, зустріньтеся зі старими друзями, займіться шопінгом. Ваш енергетичний баланс необхідно поповнити позитивними емоціями. Увечері на вас чекають важливі новини, які розвіють всі сумніви. Сприятливий момент для романтичної вечері, вам необхідна енергія протилежної статі.
Близнюки. Зверніть особливу увагу на стан свого здоров'я. Не варто йти на роботу, якщо ви погано почуваєтеся. Найкраще для вас - спілкування з природою. Постарайтеся знайти час для пішої прогулянки лісом чи парком. В особистих стосунках можливе нерозуміння з боку партнера. Намагайтеся не йти від розмови з коханою людиною - з'ясуйте відразу всі претензії. Відверта розмова може позбавити від сварки з партнером.
Рак. Постарайтеся вирішити всі важливі питання в першій половині дня. Сьогодні день внесе метушню і хаос у звичний розпорядок. Не варто піддаватися впливу свого настрою, концентруйтеся на головному. Увечері краще за все приділити увагу своєму тілу - зробіть розслаблюючу ванну або зніміть втому за допомогою масажу. Найкраще - провести час у колі сім'ї, відвідування громадських місць можуть вас втомити.
Лев Сьогодні варто приділити більше уваги своєму іміджу. Займіться зміною гардероба, відвідайте перукаря, адже від вашого іміджу залежить фінансова перспектива. У другій половині дня можуть виникнути складності у стосунках із колегами по роботі. Сьогодні не дуже вдалий час для поїздок і далеких відряджень. Вечір краще за все провести в галасливій компанії друзів, на вас чекає популярність у протилежної статі.
Діва.Вранці намагайтеся не відволікатися на дрібниці: запізнення на роботу і проблеми з транспортом не зможуть перешкоджати вашим цілям. Сьогодні дуже вдалий час для розмови з керівництвом щодо підвищення або премії. У другій половині дня варто уникати зустрічей з неприємними вам людьми. Вечір буде романтичним, якщо ви заздалегідь підготуєте сюрприз коханій людині. Постарайтеся не зловживати алкоголем..
Терези У першій половині дня вас можуть спантеличити родичі своїми проблемами. Намагайтеся уникати метушні і непотрібних дій. Сконцентруйтеся на своїй цілі, вирішуючи інші питання в міру своїх можливостей. Сьогодні не варто позичати гроші навіть близьким. Увечері постарайтеся усамітнитися і зняти стрес. Не варто загружати себе додатковими фізичними навантаженнями, вашому тілу потрібна релаксація.
СкорпіонДень буде насиченим важливими контактами. Досягти успіху допоможе ваша спостережливість і креативність. Можливий легкий заробіток завдяки співпраці з незнайомими людьми. Другу половину дня найкраще присвятити самоосвіті і освоєнню нової інформації. Увечері на вас чекає сюрприз від коханої людини. Гарний день для походу на концерт або в кінотеатр з компанією старих друзів.
Стрілець. Сьогодні результативний день для вирішення питань у бюрократичних інстанціях. Від далеких поїздок краще відмовитися. Уважно й обачно ставтеся до незнайомців. Конфліктна ситуація з колегами може виникнути через бажання відновити справедливість. Вечір найкраще присвятити улюбленому заняттю, або просто подивитися телевізор. Намагайтеся не переїдати на ніч, інакше можуть загостритися хронічні захворювання.
Козеріг З самого ранку ви поринете в робочу безодню. День буде насичений важливими переговорами, які принесуть вигоду. Зустріч зі старим знайомим може принести добру матеріальну користь. Намагайтеся не перевтомлюватися, щоб зберегти сили на весь день. В особистих стосунках варто проявити турботу про кохану людину. Запросіть гостей, влаштуйте вечірку, щоб отримати приємні враження.
Водолій. Перша половина дня буде складною і виснажливою. Вам слід звернути особливу увагу на своє здоров'я. Відвідування стоматолога піде вам на користь. Намагайтеся позбутися рутинної роботи, вирішуючи поступово всі питання. В особистих стосунках можливі конфлікти на грунті ревнощів. Стримуйте свої емоції, щоб не нашкодити своєму щастю.
Риби Сьогодні слід проявляти особливу уважність до близьких людей. Ваша порада і моральна підтримка можуть змінити життя іншої людини. Будьте уважні в громадських місцях, існує ризик втрати документів. Великих придбань варто уникнути. Увечері краще за все відвідати літніх родичів, які потребують вашої турботи і уваги.


А зараз — усміхніться :)


Собака робить "Гав-гав", кішка робить "Міу-Міу", корова робить "Мууу". Влада нічого не робить.


- Привіт! Я барвник Е-241!
- А я посилювач смаку S-65
- А я стабілізатор QP-12
- А я ароматизатор, ідентичний натуральному...
- Разом ми "Фруктовый сад"!


Дзвоню чоловікові. Зробила 5 дзвінків ... трубку не взяв. Пишу смс: «Любий, я подряпала твою машину». І Опаааа - через 7 хвилин у мене вже 113 пропущених.

Rionews, фото Е. Гурницької

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат