На Закарпатті практику домашнього арешту з початку року застосовано до 43 осіб

admin 17.04.2013 15:56 ПОДІЇ

За 3 місяці поточного року на Закарпатті зареєстровано 14 тисяч 339 заяв і повідомлень про скоєння злочинів. Рівень злочинності в області складає 44,1% і є одним з найнижчих в Україні, розповів під час прес-конференції начальник УМВС в Закарпатській області Василь Варцаба.

За його словами, «Практично всі «серйозні» злочини – убивства, тяжкі тілесні ушкодження тощо – розкриті. Крім того, розкрито 159 злочинів минулих років, в тому числі 5 вбивств».

Розповів керівник обласної міліції, що з початку року на Закарпатті викрито 8 міжнародних каналів постачання наркотиків. 2 канали пролягали з Чехії, 4 – з Угорщини, ними на територію України постачались марихуана та амфетамін.

Також Василь Варцаба розповів про зниження кількості арештів, пояснюючи такий факт   дією нового КПК: «фіксується велике зниження кількості арештованих, застосовуються інші запобіжні заходи, наприклад, домашній арешт. Так, з початку року під домашній арешт взято 43 особи, натомість під варту взято 50 чоловік, а це на 54% менше, ніж за цей же період минулого року».
Щодо порушень на дорогах, то, за словами Василя Варцаби, цього року рівень таких порушень проти відповідного періоду минулого року зріс: за 3 місяці виявлено 10 тисяч випадків порушень ПДР, коли в 2012 цей показник складав 6 тисяч. «У ДТП з початку року загинула 21 особа, минулого року таких випадків було 16», – повідомив Василь Варцаба.

І розповів: буквально нещодавно під час засідання колегії Міністерства внутрішніх справ було прийнято статистику злочинності по регіонах «в розрізі нового Кримінально-процесуального кодексу». Згідно із озвученими на колегії даними, Закарпаття за всіма показниками займає 5 місце по Україні.

Джерело:Закарпаття онлайн

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат