Посли держав Вишеградської четвірки цінують прагнення України до європейської інтеграції

admin 16.04.2013 15:20 ПОДІЇ

У вівторок, 16 квітня, голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся із послами держав Вишеградської четвірки -   Надзвичайним і Повноважним Послом Угорської Республіки в Україні Міхаєм Баєром,   Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвіном,   Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні Іваном Почухом та тимчасово повіреним у справах Посольства Словацької Республіки в Україні Мареком Шафіном.

Під час зустрічі йшлося, зокрема, про розбудову контрольно-пропускних пунктів між Закарпаттям і сусідніми європейськими країнами та шляхи євроінтеграції України.

- Закарпатська область межує з трьома із чотирьох країн Вишеградської четвірки. Ми, як ніхто, зацікавленні у співпраці щодо входження у європейський простір як у економічному, так і в соціальному плані. Цьому сприяють і вже налагоджені   транскордонні зв’язки, і наше геополітичне розташування, - наголосив Олександр Ледида.

- Враховуючи те, що цього року Польща та Угорщина головують у Вишеградскій четвірці, то вони можуть використати цей інструмент для розширення кола країн-симпатиків інтеграції України до ЄС, - зазначила директор регіонального філіалу Національного іституту стратегічних досліджень при Президентові України Світлана Мітряєва. Вона також вручила Послам країн Вишеградської четвірки підбірку останніх публікацій, виданих Національним інститутом стратегічних досліджень з питань Національного конвенту України щодо ЄС. 

- Бачимо і цінуємо прагнення України до європейської інтеграції. Сподіваюся, цей візит стане ще одним вагомим кроком до тісних стосунків як двосторонніх з кожною із країн, так і зв’язків України та держав Вишеградської групи, - зауважив Генрик Літвін, Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Польща в Україні. – Цей візит є дружнім жестом Україні та, в першу чергу, Закарпаттю.


Довідково: Вишеградська група (Вишеградська четвірка) — об’єднання чотирьох центральноєвропейських країн: Польщі, Чехії, Угорщини і Словаччини, що було утворено 15 лютого 1991 p.   З того часу основним пріоритетом для роботи   Вишеградської групи була названа інтеграція до євроатлантичних структур. Усі члени Вишеградської четвірки стали членами Європейського Союзу 1 травня 2004 року. Сьогодні діяльність Вишеградської четвірки спрямована на заохочення оптимального співробітництва з усіма країнами, зокрема, і з Україною. Як зазначають посли угрупування   головним інтересом їх роботи є демократичний розвиток в усіх частинах Європи.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат