Біля Мукачева жінки перекрили дорогу, протестуючи проти мобілізації

25.03.2024 14:40 ПОДІЇ

Щоб заблокувати рух транспорту, жінки безперервно ходили пішохідними переходами.

Зранку 25 березня кілька десятків жінок перекрили рух трасою Київ-Чоп у селах Ракошино і Карпати Мукачівського району. За інформацією депутата Ужгородської міської ради Віталія Глаголи, у такий спосіб закарпатки протестують проти мобілізації та роботи ТЦК.

Щоб заблокувати рух транспорту, жінки безперервно ходять пішохідними переходами. На опублікованих у місцевих групах у Facebook відео видно, що на дорозі утворився затор.

Як розповіла ZAXID.NET речниця Головного управління Нацполіції у Закарпатській області Ганна Дан, станом на 12:50, 25 березня, поліцейським вдалося звільнити для проїзду відтинок траси поблизу санаторію «Карпати», перші автівки почали пропускати і в селі Ракошино.

«Працівники поліції забезпечують на місці публічний порядок. Відомості про подію будуть внесені в ЄРДР за статтею 279 Кримінального кодексу України (Блокування транспортних комунікацій)», – зазначили Ганна Дан.

За інформацією поліції, організаторку акції вже встановили.

Додамо, що санкція статті 279 ККУ передбачає штраф від 850 до 2550 грн або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Голова Мукачівської РВА відреагував на перекриття доріг у районі

За його словами, за час протесту на дорозі утворилося скупчення автомобілів, переважно вантажних. Певні фури мали вантажі, повʼязані з діяльністю Сил Оборони країни і спричинена пауза в русі могла коштувати життів наших бійців на фронті.

"Тож хочу звернутися до наших громадян на майбутнє: війна не терпить таких вчинків. Ваші дії мають бути раціональними. Ваші дії не мають шкодити, тим паче фронту і нашим захисникам", – пише Сергій Гайдай.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат