На Закарпатті особи з інвалідністю отримують виплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН

Це стало можливим завдяки тому, що в лютому партнерська організація розширила свою додаткову грошову допомогу для незахищених категорій населення в Закарпатській області.

Нагадаємо, що отримати фінансову підтримку можуть люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, які:

— одержують державну соціальну допомогу в розмірі менше, ніж 3 250 грн на місяць;

— проживають на території України, окрім окупованих територій;

— не отримують допомоги на проживання для ВПО, крім тих, хто проживає на територіях активних або можливих бойових дій, та не отримують допомоги від інших міжнародних організацій.

Допомога становить різницю між соціальною допомогою, яку людина отримує, та 3250 грн. Наприклад, якщо соціальна виплата становить 2 500 грн, то розмір додаткової грошової підтримки буде 750 грн.

Реєструватися на таку допомогу не потрібно, оскільки осіб, які відповідають критеріям програми, обирають з бази даних отримувачів державної соціальної допомоги. Виплати нараховуються через банк або Укрпошту.

У лютому на Закарпатті понад 9 тисяч осіб з інвалідністю вже отримали соціальні виплати від ВПП ООН через банки. Загальна сума підтримки – більш ніж 15,5 млн грн.

Ще 2,5 тисячі людей, які одержують виплати через Укрпошту, почнуть отримувати кошти впродовж наступних декількох тижнів.

Закарпатська ОВА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат