На Закарпатті з початку року 13 людей захворіли на лептоспіроз, четверо – померли

15.03.2024 12:22 ЗДОРОВ'Я

У Закарпатській області з початку 2024 року продовжують реєструватися випадки захворювання на лептоспіроз серед населення.

За оперативною інформацією фахівців закладів охорони здоров’я області, з початку року серед жителів краю зареєстрували 13 випадків захворювання на лептоспіроз, чотири з яких закінчилися смертю хворих через важкий перебіг хвороби та пізнє звернення захворілих за медичною допомогою, повідомили у Закарпатському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Ускладнення епідемічної ситуації з лептоспірозу серед населення області в зимово-весняний період є нетиповим для Закарпатської області, зазначають фахівці.

Нагадаємо, за 2023 рік у Закарпатській області зареєстрували 150 випадків захворювання на лептоспіроз, у тому числі шість – серед дітей. Серед захворілих торік зареєстрували 15 летальних випадків, причиною яких було пізнє звернення за медичною допомогою та важкий перебіг захворювання.

* * *

Фахівці Закарпатського обласного центру контролю та профілактики хвороб спільно з обласною інфекційною лікарнею підготували матеріали і провели навчальний семінар «Епідеміологія, клініка, рання діагностика, лікування та профілактика лептоспірозу» для медичних працівників краю. Деталі у дописі пресслужби Центру в соцмережі

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат