Кафедра журналістики УжНУ розпочала серію медіаосвітніх заходів

Юліан Кривошапко, студент 1 курсу кафедри журналістики 26.10.2024 12:41 СОЦІО

Одним із перших лекцію про критичне мислення прочитав студентам журналіст «Суспільне Дніпро», магістрант УжНУ Антон Сіренко.

Напередодні Глобального тижня медіа- та інформаційної грамотності (24-31 жовтня) магістранти кафедри журналістики проводять лекції, тренінги для студентів і школярів у рамках курсу «Методика викладання медіаграмотності». Одним із перших таке заняття провів журналіст «Суспільне Дніпро», котрий від вересня навчається в магістратурі з журналістики, на заочному відділенні, – Антон Сіренко.

Антон Сіренко розповів про причини і наслідки дезінформації, зазначив, що фейки, маніпуляції стали невід'ємною частиною інформаційного поля та мають значний вплив на формування громадської думки. На його думку, відсутність критичного мислення сприяє поширенню хибних уявлень та призводить до втрати довіри до медіа. Журналіст також наголосив на наслідках, які виникають через брак критичного мислення, серед яких недовіра до інформації, що надходить із медіа, та формування помилкових висновків і дій. Це, у свою чергу, підриває стабільність суспільства та сприяє поширенню неправдивих новин.

Журналіст акцентував увагу на необхідності боротьби з маніпуляціями у ЗМІ та підвищенні рівня критичного мислення серед населення. Він рекомендує ретельно перевіряти джерела інформації та користуватися авторитетними медіа.

Юліан Кривошапко, студент 1 курсу кафедри журналістики

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат