Куплені пенсії та інвалідність

26.10.2024 12:34 ПОЛІТИКА

Без скандалів у нас вже ніяк. Ми розповідали про главу Хмельницької медичної комісії Тетяну Крупу, у якої вилучили понад 10 млн. доларів і виявили купу нерухомості по всьому світу. Та сама гучна справа, де її син лежав на ліжку в доларах, а вона викидала з вікна награбовані в сумках гроші.

Потім «хатинка» посипалася, як доміно: зʼявилася інформація про те, що 50 прокурорів Хмельницької області оформили собі через неї інвалідність і отримували пенсію. Главу Хмельницької обласної прокуратури через це свавілля було незабаром звільнено.

Згодом виявилося, що подібний сором відбувався скрізь по Україні. Правоохоронці почали масово ловити посадовців та лікарів, які допомагали військовозобовʼязаним уникати мобілізації, видаючи фейкові довідки.   Слідчі знаходили мільйони хабарів за такі довідки у багатьох керівників медкомісій у різних регіонах України.

Президент Зеленський провів навіть засідання РНБО, на якому виявилось, що фейкові інвалідності знайдені не лише у 50 прокурорів Хмельницької області, а і в сотні посадовців митниці, податкової, Пенсійному фонді та місцевих адміністрацій.

Після засідання РНБО заяву на звільнення написав головний прокурор України Андрій Костін, погоджуючись із Президентом, що він повинен понести і персональну, і політичну відповідальність.

Після цього Зеленський увів у дію рішення РНБО, яка просто передбачає ліквідацію з 31 грудня нині діючої системи медкомісій! Такі комісії були створені ще в 1992 році. Вони замінили так звані контрольно-трудові комісії, які існували при СРСР.

Виходячи із законопроєкту від МОЗ: буде новий процес
оцінювання повсякденного функціонування людини, де лікарі направлятимуть на експертизу самостійно, без залучення комісії. Ця експертиза проводитиметься в медичних закладах, де на місці є всі необхідні спеціалісти.

Також у рішення РНБО передбачено, що протягом 3 наступних місяців буде перевірка всіх інвалідностей та пенсій чиновників — необґрунтовані скасують.

Робота вже розпочалася. За матеріалами СБУ підозру вже отримали 64 посадовця МСЕК, а також скасовано понад 4 тис. висновків про інвалідність.

Зокрема, на Закарпатті викрито голову обласної МСЕК і трьох його спільників, які за різні суми хабарів оформлювали ухилянтам інвалідність для зняття з військового обліку. Перевіряється причетність голови обласної МСЕК Юрія Веклинця до функціонування злочинної схеми. Він, до речі, після всеукраїнського скандалу вже пішов у відставку.

СБУ також перевіряє факти незаконного отримання інвалідності окремими посадовцями: на сьогодні ці перевірки охоплюють майже 2,4 тис. таких осіб по всій Україні. Це за кілька днів. Можна бути певним, що таких чиновників псевдоінвалідів буде значно більше.

Ну і паралельно займаються прокурорами-пенсіонерами. У Закарпатській обласній прокуратурі вже зізналися, що в області працює 41 прокурор-пенсіонер. У самій обласній прокуратурі таких 13. І серед них зовсім молоді.

Прокурор Закарпатської області Анатолій Ковальчук вийшов на пенсію в 48 років і отримує пенсію з 2020 року.

За минулий рік він отримав 66 тис. гривень пенсії та майже 2 млн гривень зарплати. Але пенсія головного прокурора маленька у порівнянні з пенсією його першого заступника Івана Косея, якого ще називають «гаманцем прокуратури». Справу російського колаборанта коньячного барона Володимира Гісема всі знають. Так от, коньячний барок, який є прихильником путіна та росії, досі на волі, бо вносив скільки потрібно в той «гаманець».

Як повідомляють Українські Новини, за 2023 рік Косей отримав 1,6 млн гривень зарплати та 136 тис. гривень пенсії (вдвічі більше, ніж сам прокурор області). Пенсіонером він став під час війни у 2022 році і мав він тоді всього 45 років!

Якщо центральна влада хоче довести, що вона дійсно має намір вичистити прокуратуру, суди та адміністрації від псевдоінвалідів та псевдопенсіонерів, то повинна не просто про це говорити, але й відправити цю хитру чиновницьку гвардію на фронт, відмивати сором кров’ю.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат