Закарпатські аграрії – беззаперечні лідери серед одержувачів грантів

21.10.2024 20:09 ПОДІЇ

Урядова програма підтримки малого та середнього бізнесу «єРобота» діє за різними напрямками, зокрема і для розвитку садівництва та теплиць, - повідомив т.в.о. голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

- Загалом станом на сьогодні погоджено 40 таких грантів більш ніж на 202 млн грн. Це найбільша сума по країні.

Сільгоспвиробникам краю на розвиток справи цьогоріч виплатили вже понад 184 млн грн, з них понад 161 млн грн – на сади та ягідники, ще 23 млн грн – на теплиці.

Варто зазначити, що наша область є лідером також і за площами багаторічних насаджень, що закладаються за грантові кошти, – 539,4 га або 17,7 % по країні.

Найчастіше у межах програми підтримки підприємці висаджують яблуні, фундук та волоський горіх, лохину та чорницю, груші та черешні, малину, суницю, закладають виноградники.

Примітно, що бізнес активно доєднується до урядової програми «єРобота». Для порівняння торік 33 закарпатські сільгоспвиробники отримали гранти на підтримку і розвиток своєї справи. Розбудова малого і середнього бізнесу загалом і аграрного сектору зокрема – важливий елемент економічного зростання нашого краю. Тому продовжуємо разом працювати над кожною ланкою задля розвитку Закарпаття.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат