«Закарпатська двадцятка» назвала основні ризики ведення бізнесу

19.09.2024 16:43 ПОДІЇ

 

Ключові ризики ведення бізнесу в регіоні визначила «закарпатська двадцятка»  найвпливовіших  бізнесменів та топ-менеджерів провідних підприємств краю – консультативного органу Федерації роботодавців Закарпаття. Наразі клуб є інтелектуальною платформою, що об’єднує закарпатський бізнес навколо формування ідей та ініціатив, направлених на покращення системи координат ведення бізнесу.

Чергова зустріч клубу, яка відбулась 17 вересня на заводі «Єврокар» в індустріальному парку «Соломоново», мала на меті вироблення ефективних механізмів подолання бар’єрів та проблем розвитку бізнесу.

Учасниками зустрічі клубу стали знакові бізнесмени й топ-менеджери, які виступили експертами з оцінки ризиків бізнес-середовища й представили найбільші підприємства та громадські об’єднання регіону в різних галузях економіки, зокрема  ПрАТ «Єврокар», ТОВ «Ядзакі Україна», ТОВ «Джейбіл  Сьоркіт Юкрейн Лімітед», ПрАТ «Закарпаттяобленерго», ТОВ «Форшнер Україна», ТОВ «Бліцарт Продукціон», ЗАВОД «ФЛЕКСТРОНІКС ТЗОВ»,  ІТ-кластер Закарпаття, ТОВ «Агрофруктсервіс», ТОВ «РЕНЕР», ТОВ «Зелена технологія»,  Avellana Gold, ТОВ «К’ЛЕН», SHEMAX Company Ukraine, ТОВ «Корадо Каннінг Інкорпорейтед», АК «Колегіум»,  керуюча компанія «Соломоново Девелопмент Парк», Закарпатська обласна організація роботодавців у сфері автомобілебудування та організація роботодавців машинобудування  Закарпатської області.  

За оцінками авторитетних керівників регіонального бізнесу, визначено низку ризик-факторів, які значним чином впливають на умови ведення бізнесу, серед яких:

1. Трудова міграція.
2. Мобілізація працівників. 
3. Непрогнозованість логістики.
4. Нестійкість енергосистеми.
5. Законодавчі фіскальні новели.
6. Зростання вартості виробництва.
7. Виклики релокації.
8. Низькі темпи «європеїзації» законів, норм, стандартів.
9. Недостатність інструментів державної підтримки.
10.  Постійна зміна «правил гри».

Топ-менеджери ділились й власним досвідом вирішення актуальної проблематики, проте наразі найбільшими загрозами бізнесу виступають фактори, які потребують вирішення, як на регіональному, так і на урядовому рівнях, зокрема, у формуванні та реалізації державної політики щодо повернення громадян, які тимчасово переміщені за кордон, в питаннях підвищення енергетичної безпеки, розвитку прикордонної інфраструктури, щодо фіскальної політики, направленої на формування зрозумілих та однакових умов для всіх суб’єктів підприємництва, щодо державної підтримки національних виробників та експортно-орієнтованих підприємств тощо. 

Володимир Панов, голова Федерації роботодавців Закарпаття – найвпливовішого бізнес-об’єднання регіону, запевнив у розробці Федерацією roadmap щодо розв’язання актуальних проблем бізнес-середовища та механізмів їх вирішення, зокрема, шляхом прийняття владних рішень, оновленні платформи для комунікації бізнесу з місцевою та центральною владою, долученні до врегулювання тих чи інших нагальних питань Федерації роботодавців України, як стратегічного соціального партнера Уряду країни.

Під час заходу очільників регіонального бізнесу ознайомлено з виробничими потужностями автомобільного заводу «Єврокар» та нещодавно запущеним  мультимодальним логістичним терміналом. Вже сьогодні створена інфраструктура терміналу дозволяє власнику вантажу користуватися всіма перевагами «сухого порту» та забезпечує повний комплекс логістичних  термінальних  послуг. В планах компанії розширення інфраструктурних потужностей та посилення стратегічного партнерства зі світовими гравцями логістичного ринку.

У невимушеній атмосфері учасники клубу ділились новими проектами, планами розвитку, що сповнює оптимізму та сподівань щодо нових можливостей для збереження та створення робочих місць, посилення синергії регіонального бізнесу, формування потужного промислового кластеру у регіоні та зміцнення національної економіки, яка на сьогодні виконує стратегічно важливу роль – економічного фронту України.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат