У Закарпатській області зараз понад 15 тисяч ветеранів

27.07.2024 12:28 СОЦІО

В Ужгороді за ініціативи Закарпатської обласної військової адміністрації відбувся форум, присвяченого пошуку шляхів реінтеграції ветеранів у громади. Європейський Союз спільно з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні надали підтримку проведенню цього регіонального форуму.

Форум об’єднав ветеранів та ветеранок, представників ветеранських організацій, Міністерства у справах ветеранів і місцевих органів влади. Учасники обговорювали можливості реінтеграції ветеранів та визначали роль громад у цьому процесі.

За даними місцевої влади, в Закарпатській області наразі налічують понад 15 тис. ветеранів. Очікується, що їхня кількість зростатиме. Це підкреслює потребу у вдосконаленні локальних аспектів ветеранської політики.

В рамках форуму відбулися панельні дискусії, присвячені ролі держави та громад у створенні можливостей для повноцінної реінтеграції. Обговорювалися програми реабілітації та психологічної підтримки, розробка якісних соціальних послуг для ветеранів, успішні приклади впровадження ветеранських політик на рівні громад, а також можливості громадського сектору в забезпеченні потреб адаптації та реінтеграції.

«ЄС пишається підтримкою цього регіонального форуму, адже він сприяє реінтеграції ветеранів у громадах. Ми вважаємо, що такі ініціативи закладають міцний фундамент для ефективного переходу ветеранів та ветеранок до цивільного життя. Це допомагає формувати та впроваджувати якісні ветеранські політики на всіх рівнях, в основі яких — глибинне розуміння потреб ветеранів та їхніх родин», – зазначив керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Штефан Шльойнінг.

Форум організували в рамках фінансованого ЄС проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

ТЕГИ : Мирослав Білецький

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат