На Закарпатті розширюють можливості існуючих пропускних пунктів та будують нові

25.04.2024 10:17 ПОДІЇ

 

Сьогодні у Закарпатській ОВА відбулася важлива зустріч. Із робочим візитом в Ужгороді перебував заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач. Він поспілкувався із міжнародними перевізниками щодо низки проблемних питань, - повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Кілька важливих моментів за підсумками зустрічі:

Україна та Словаччина обговорюють перспективи запуску руху вантажівок вагою 5 тонн через КПП «Малий Березний – Убля» (зараз там допустимий рух транспортних засобів не більше 3,5 тонн). Уряди двох країн вже працюють над змінами до чинної Угоди.

Рух порожніх вантажівок через пункт перетину «Лужанка - Берегшурань» планують запустити вже у червні цього року.

Профільне міністерство має намір підсилити українсько-румунський кордон шляхом розширення КПП «Дяково» та відкриття нового КПП «Біла Церква».

На часі – реформа пасажирських перевезень. Зокрема, йшлося про покращення якості цієї послуги завдяки електронній синхронізації даних на суміжних сторонах, що дозволило б уникнути черг пасажирських автобусів перед пунктами перетину.

Український уряд працює над продовженням угоди про транспортний безвіз.

Перевізники озвучили свої пропозиції щодо технічних змін у програмному забезпеченні «єЧерги», адже і влада, і самі водії зацікавлені у скороченні черг на кордонах.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат