Які закарпатські проєкти отримають кошти від ЄС у межах програми Interreg NEXT Польща – Україна

19.04.2024 23:00 ПОДІЇ

Нарешті можемо розповісти про закарпатські проєкти-переможці, які отримають кошти від ЄС у межах транскордонної програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027, - повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.

Тож ось такі ініціативи втілюватимуть наші громади, освітні заклади та інші спільно із закордонними партнерами за напрямком «Довкілля»:

– «Разом за безпеку в транскордонному регіоні» (Колочавська ТГ);

– «Водозберігаючі рішення для пом'якшення наслідків зміни клімату» (ДВНЗ «Ужгородський національний університет»);

– «Біорізноманіття в зеленій інфраструктурі Білостоцького повіту і міста Ужгород» (Ужгородська ТГ та Інститут розвитку Карпатського регіону);

– «Карпатська молодь за екорозумну освіту» (АРР, УжНУ, Ужанський національний природний парк);

– «Вода – джерело життя - збереження спільної природної спадщини Карпат у громадах Ольшаниця та Великий Березний шляхом покращення управління стічними водами» (Великоберезнянська ТГ);

– «Охорона водних ресурсів через розвиток каналізаційної інфраструктури як спільний виклик гміни Лесько та міста Хуст у боротьбі за чисте довкілля» (Хустська ТГ).

Було чимало обговорень, але ми з Андрієм Шекетою відстоювали кожен наш проєкт на Моніторинговому комітеті.

Варто наголосити, що цей програмний період розпочався ще в 2021 році, до початку повномасштабного вторгнення, тому є низка ініціатив, котрі не є зараз найпріоритетнішими. Проте це все одно важлива фінансова підтримка для нашого з боку Євросоюзу та визнання спроможності Закарпаття. Близько 90% необхідних коштів для їх реалізації, а це майже 4,5 млн євро, – грант від ЄС.

Дякуємо кожному, хто подає заявки, покращує наш край, розвиває його і завжди прагне кращого. Дякуємо закордонним партнерам і колегам за підтримку!

Раніше ми повідомляли, що ЄС фінансуватиме на Закарпатті шість нових проектів, які стосуються довкілля

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат