Шлакоблок стіновий - що можна побудувати?

admin 06.06.2022 00:09 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Чи варто використовувати шлакоблок стіновий для зведення фундаменту та житлового будинку? Вважається, що цей виріб є відмінним варіантом для бюджетного будівництва. І для багатьох забудовників це припущення є вагомим аргументом. Та перш купити шлакоблок розглянемо його особливості як будматеріалу.


Шлакоблоки складаються з наповнювача та цементу. В якості наповнювача використовують биту цеглу, щебінь різних фракцій та пісок. Це значно здешевлює витрати на виробництво однієї одиниці шлакоблоку. Матеріал виходить достатньо міцним, щоб витримувати велику вагу і саме ця характеристика вважається достатньою для облаштування фундаменту. Але є нюанси, які теж варто враховувати.


Переваги та недоліки шлакоблоку
Недоліки шлакоблоків як будматеріалу для фундаменту:

  • Велика вага кожного блоку - це додаткові витрати на транспортування по будмайданчику.
  • Пориста структура блоків не забезпечує теплоємність конструкції. Потрібна хороша гідроізоляція та додаткове утеплення.
  • Шлак - токсичний матеріал, який не варто використовувати для житлових приміщень.

Переваги, які трохи компенсують недоліки шлакоблоку:

  • Вироби мають великі розміри і на будівництво об'єкта знадобиться менше матеріалу.
  • Невелика собівартість шлакоблоку.
  • Укладання виробів не потребує особливих навичок. З ними легко працюють новачки.
  • Конструкція з блоків дає мінімальну усадку.

Таким чином певний сенс у використанні шлакоблоків для фундаменту є, але треба витратити певну сумму на додаткові матеріали для усунення недоліків.


Етапи будування фундаменту із шлакоблоків
Для таких робіт підходять тільки повнотілі шлакоблоки із щебневим наповнювачем. А пустотілі - використовуємо тільки для зведення стін чи перегородок. Будівництво фундаменту слід проводити тільки в суху погоду і матеріал повинен мати захист від раптового дощу, щоб уникнути накопичення вологи всередині блоків.


Для будівництва фундаменту спочатку копають траншеї та укладають піщано-гравійну подушку. На подушку вкладають гідроізоляцію. Це може бути руберойд, бітум або гідроізоляційна склотканина. Потім монтують залізобетонні блоки і на них - перший ряд шлакоблоків. По закінченню кладки шлакоблоків на останній ряд роблять армуючий пояс.

Обов'язкова умова - захищаємо фундамент від вологи. Можна використати мастику або накрити блоки шаром гідроізоляційного матеріалу. Опісля - рекомендуємо закрити основну конструкцію шаром утеплювача. Таким чином отримуємо надійний і захищений від погодних умов фундамент із шлакоблоку. Подібна конструкція витримує одно- чи двоповерховий будинок.


Облаштування цоколю із шлакоблоку

  • Цоколь облаштовується на бетонний фундамент, для монтажу якого риють траншеї і засипають подушку шарами піску та гравію по 25 см кожен.
  • Потім робиться опалубка та укладається арматурна сітка.
  • Отримана конструкція заливается бетоном з портландцементу, піску та дрібного щебеню у співвідношенні 1:3:3.
  • Чекаємо тиждень поки застигне бетон і тільки після цього укладаємо цоколь із шлакоблоку.

Перш ніж будувати цокольну частину на бетонний фундамент треба монтувати  гідроізоляцію. Окрім цього, рекомендовано, щоб сам фундамент виступав над грунтом не менше ніж на 70 см. Це необхідно щоб вберегти шлакоблоки від вбирання вологи.


Висновки
Популярність використання шлакоблоків у зведенні одно-двоповерхових споруд пояснюється, перш за все, їх вартістю. Це один з найдешевших будматеріалів. При цьому основні етапи робіт з шлакоблоком не відрізняються особливою складністю, тому працювати з ним може і новачок.

Але є і деякі нюанси. Якщо хочете будувати фундамент із шлакоблоку, необхідно підготуватися до додаткових витрат на гідроізоляцію та утеплення. А також слідувати рекомендаціям фахівців щодо послідовності робіт та якості використовуваних будматеріалів. Тільки так зведенні конструкції зможуть витримати зміни у грунті та несприятливі погодні фактори.

admin

Коментарі :


17.07.2022 09:45 Comminex, sro

Kde sa dajú tieto bloky kúpiť ???


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат