Чемпіонат Закарпаття. Молодь «Оболоні» продовжила переможну серію

Євген Свищо для rionews 11.09.2015 18:03 СПОРТ

 

У непересічному протистоянні 14-го туру юнацької першості Закарпаття у вищій лізі в Хусті місцева   «Оболонь» екзаменувала на міцність «Велику Бийгань».

Молодь пивоварів у поточному чемпіонаті на своєму полі вибороли шалені 76.2 % можливих залікових очок (при дещо скромнішій середній різниці голів – (+ 1.14) за поєдинок). «Велика Бийгань» на полях суперників виступає не зовсім вдало і здобула тільки 19 % можливих залікових балів (при такій же невиразній середній різниці м’ячів – (- 0.86) за матч). Із огляду на такі досягнення пивовари мали вигравати з різницею в 1-2 голи.  

Сам поєдинок був досить нервовим і пройшов за переваги господарів, які в обох таймах завдали майже вдвічі більше ударів за своїх опонентів. У першому таймі гості робили певний опір. Вони хоча й менше володіли м’ячем і значно менше пробивали, та при цьому їх атакувальні дії носили більше гостроти. Крім того «Велика Бийгань» показала в понад два з половиною рази кращу влучність.

«Оболонь» приголомшила суперника вже на 1-й хвилині, протягом якої завдала два удари по воротах   Зана. Круглий оминув у лічених сантиметрах спочатку одну, а потім іншу стійку. Гості відповіли на 10-й хвилині. Під час атаки по центру вони заробили право на штрафний удар з 20-ти метрів і швидко розіграли його.   Міндак влучив точно в правий кут. Гарастей у стрибку відбив. І тут спрацювало правило «Якщо не забиваєш ти, то виймаєш м’яч зі своїх воріт». На завершенні атаки правим флангом хустяни, прострільною передачею на лівий край штрафного майданчика, знайшли голову Черничка і капітан «Оболоні» переправив мяч у дальню дев’ятку воріт без шансів для Зана – 1:0.

Ніби відчуваючи провину перед фанами гостей, за попередню кривду їх воротарю, пивовари через дев’ять хвилин були близькими до того, щоб у прямому сенсі допомогти супернику відновити рівновагу. На завершенні атаки лівим флангом Буда прострілив у штрафний майданчик, а Пригара зрізав мяч у рамку своїх воріт, без шансів для Гарастея. «Оболонь» від пропущеного голу врятувала поперечина. Ще одна нагода врівноважити хвилеподібні амбіції хмільного напою трапилась перед самісіньким свистком на перерву. Атака по центру завершилась ударом із 35-ти метрів від Ваша у правий кут. Гарастей стрибав за м’ячем, та пізно. При цьому він сам зіткнувся зі стійкою, зазнавши незначного ушкодження. На щастя для місцевих ультрас круглий, за мить до цього, також не розминувся з каркасом воріт і відскочив у поле.  

Другий тайм «Оболонь» провела продуктивніше. Її атакувальні гравці створили більше загроз та переважали суперників за влучністю майже в два з половиною рази. Можливо на такий стан справ вплинув швидкий другий гол, а можливо й перше вилучення. Так чи інакше та практично перша ж атакувальна дія пивоварів призвела до взяття воріт. Атаку правим флангом завершив прострілом на ліву стійку від Пилипа, на яку відгукнувся Черничко і ударом у ближній кут оформив дубль – 2:0.

Через пять хвилин у центрі поля виникла двохвилинна штовханина за участю гравців обох команд. За його наслідками Гога запалив червоне світло перед Галасом, чим викликав обурення на лавці «Великої Бийгані». Команди за інерцієювідповідали атакою на атаку. На 48-й хвилині випад правим флангом команди з Берегівщини влучним пострілом завершив Потокі. Гарастей відбив. Через вісім хвилин Бородачов та Пилип розіграли комбінацію лівим флангом зі зміщенням до центру і останній влучно пробив. Захисник «Великої Бийгані» виніс мяч майже з лінії воріт.

На 62-й хвилині Потокі та Варі розігнали атаку правим флангом і останній із них прострілив у карну зону на Буду. Йовжев цілив у вільний від воротаря та захисників дальній лівий кут. На щастя для місцевих тіфозі, круглий полетів повз стійку. За мить   відбулась нова атака по центру, на завершенні якої Кепчі пробивав практично в порожні ворота, та круглий оминув браму.

Останні 30 секунд гості встигли пограти в екзотичному складі – девять на одинадцять. До цього призвела друга жовта картка Кобаля. «Оболонь» хоча й вийшла на перше місце за здобутими очками, та все ж за втраченими балами поступається вершиною таблиці мукачівцям. У наступному 15-му турі на них очікує важка поїздка в Середнє, звідки мало кому в цьому році вдавалось вивозити бодай один заліковий бал. Середнянці прагнутимуть подвійної сатисфакції: реабілітації за фіаско у Виноградові та реваншу за поразку в першому колі в Хусті.  

Незважаючи на поразку «Велика Бийгань» зберегла десяте місце в загальній таблиці та восьму сходинку в табелі про ранги виїзних матчів. У 15-му турі великобийганська молодь приймає кращу виїзну команду 2015-го року «ДЮФК Мукачево», яке й буде фаворитом цього протистояння.  

«Оболонь» Хуст – «Велика Бийгань» – 2:0 (1:0),

М. Хуст, стадіон «Карпати», 300 глядачів, хмарно, місцями дощ,

Голи: Черничко, 11, 37,  

Вилучення: Галас, 43, Кобаль, 70+1.

«Оболонь»: Володимир Гарастей, Микола Пилип, Олександр Черничко, Микола Пригара, Микола Бородачов, Олександр Гузенко, Владислав Бобіта, Олександр Кон (Віктор Барничко, 54), Олександр Звірич, Василь Тодавчич, Володимир Кемінь (Іван Удут, 48),

«Велика Бийгань»: Крістіан Зан, Адам Потокі, Томаш Галас, Давід Міндак, Роберт Ваш, Йовжев Буда, Ерік Газдак, Ерік-Ріхард Пейчі (Норберт Варі, 58), Віталій Кобаль, Даніель Долопікула, Томаш Кепчі,  

Арбітр – Олександр Гога, 1-й асистент – Василь Балог, 2-й асистент – Василь Зайтлер, 4-й арбітр – Микола Маточка, делегат ФФЗ – Іван Кампов.

                                                                                                                               

Євген Свищо для rionews

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат