На Іршавщині пройшов зліт юних краєзнавців (ФОТО)

admin 28.07.2015 09:59 ДОЗВІЛЛЯ

 

У Центральному таборі туристського активу учнів України в с. Осій Іршавського району на Закарпатті 21 – 26 липня 2015 року відбувся X Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців.

Проводив захід Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді згідно з Планом всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на II півріччя 2015 року за основними напрямами позашкільної освіти (наказ МОН України від 06.04.2015р. № 400)

Команди сімнадцяти областей України та м. Києва, які стали переможцями обласних етапів зльоту, приїхали у мальовничий Закарпатський край відпочити, поспілкуватися у єдиному дружньому всеукраїнському колі однодумців.

Учасники зльоту мали можливість продемонструвати своїм ровесникам, педагогам, вченим краєзнавчо-пошукові здобутки, розкрити перед друзями історичне минуле та сьогодення рідного краю під час проведення краєзнавчої конференції та творчих майстерень.

Важливою складовою зльоту було змагання під час проходження в горах туристсько-краєзнавчого експедиційного маршруту, коли учні демонстрували свої практичні краєзнавчі навички та вміння в природі.

Цікавою була і конкурсна програма – від традиційної краєзнавчої вікторини до театралізованих сценічних дійств з демонстрації українських традицій, звичаїв та обрядів, досліджених під час краєзнавчих експедицій.

Саме на таких глибоких за змістом матеріалах виховуємо юних патріотів українського народу, а в спілкуванні єднаємо їх у любові до рідної землі.

До проведення заходу були залучені досвідчені фахівці з різних куточків України: педагоги загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, вчені з різних університетів та наукових установ Національної академії наук, відомі краєзнавці.

Закарпаття представляла збірна області, сформована з гуртківців Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді (директор – Володимир Чепа). Гуртківці з міст Ужгород та Берегово, Перечинського, Мукачівського та Іршавського районів достойно представили область, демонструючи навички та знання, отримані під час занять в гуртках, походах, краєзнавчих експедиціях тощо. На фото члени збірної Закарпаття демонструють свої творчі здібності та уміння.

admin


За матеріалами організаторів

ТЕГИ : Закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат