Литовський   гонг-майстер зачарує Ужгород (ПРОГРАМА, ФОТО)

admin 15.05.2015 09:57 ДОЗВІЛЛЯ

 

З 21 по 24 травня в обласному центрі Закарпаття пройде “Гонги-фест”.

Уже в перший же день зачарує ужгородців та гостей міста відомий литовський гонг-майстер Віреніус Андріяускас. Він гратиме для усіх охочих під відкритим небом на площі Театральній. Загалом, як стверджують організатори, його віртуозна гра є ключовим стрижнем програми. Майстер імпровізацій зіграє на загал та представить ужгородцям унікальні музичні інструменти, глибиною звучання яких глядачі зможуть насолодитися під час заходів фестивалю.

Усі охочі отримати незвичайний досвід і зануритись в дивовижний музичний світ співаючих тібетських чаш, коші, калімба, драм, варган та інших етнічних інструментів, відпочити тілом і душею можуть взяти участь у заході. Для цього, як стверджує одна з організаторок Вікторія Надь, не потрібна спеціальна підготовка. “Усе, що повинна взяти з собою людина, яка захоче відвідати наші закриті заняття — це килимок і ковдру. А от відпочинок, розслаблення, хороший настрій і купу нових емоцій ми гарантуємо”, — зазначила Вікторія.

За словами дівчини, на батьківщині Віреніуса впродовж останніх кількох років проводять цікаві заходи: ночі гонгів. В таку ніч разом збираються більше сотні людей зі своїми килимками та спальними мішками. Усю ніч вони проводять, відпочиваючи на свіжому повітрі під звуки цих неймовірних середньовічних музичних інструментів. А от в Ужгороді такий захід проводитиметься вперше.

Програма фестивалю :

21 травня (четвер), 19:00 - звучання гонгів на пл.Театральній.

22 травня (п'ятниця), 19:30-21:00 - розслаблення під м'яке звучання співаючих чаш. Місце проведення - зал в Будинку Культури на вул.Руській, 3. З собою бажано мати - килимок і ковдру. Вхід - 70 грн (60 грн. передпродаж).

23 травня (субота), 12:00 - фестиваль-ярмарок на пл. ім.Фенціка (біля Філармонії). Тут Вас чекає майстер-клас гри на етнічних інструментах, продаж інструментів. А також, ярмарок виробів з Індії та Непалу: одяг, прикраси, спеції, солодощі і т.д.
У ярмарку візьмуть участь наші місцеві майстри hand-made виробів. А також у вас буде можливість скуштувати смачний чай та солодощі!

23 травня (субота), 19:00-20:30 - розслаблення під звуки гонгів. Місце проведення - зал в Будинку Культури на вул.Руській, 3. З собою бажано мати - килимок і ковдру. Вхід - 70 грн (60 грн. передпродаж).

24 травня (неділя), 09:00 - ранкова йога і йога-нідра під звуки гонгів і співаючих тибетських чаш. Місце проведення - зал в Будинку Культури за вул.Руська, 3. З собою бажано мати килимок і ковдру. Вхід - 70 грн (60 грн передпродаж).

admin


За матеріалами агентства комунікацій "ПАЗЛ"

ТЕГИ : фестивальУжгородгон-фест

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат