Закарпатські письменники і журналісти проводили ознайомчі лекції в третій школі Ужгорода (ФОТО)

admin 21.04.2015 10:51 СОЦІО

Відомі закарпатські письменники і журналісти взяли участь у «Тижні книги», який тривав в Ужгородській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням англійської мови з 14 по 17 квітня.

Зустрічі організували під час уроків літератури, аби діям було цікавіше освоювати навчальну програму.

«Тиждень книги» приурочили одразу двом подіям, пов’язаним із книгою, які відбуваються у квітні: Міжнародному дню дитячої книги, який відзначають 2 квітня, у день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, а також Всесвітньому дню книг та авторського права, який святкують 23 квітня.

Організатор свята – завідувач бібліотеки Ольга Іванова розповідає, що кожного року у школі тривають подібні свята, оскільки дітям цікаво брати участь у круглих столах, літературних вечорах, а також зустрічатися з сучасними письменниками. «Тиждень книги-2015» теж не став винятком.

Школярі щодня мали змогу взяти участь у цікавих заходах, присвячених книзі. У вівторок провели бібліотечну виставку «Новинки літератури». У середу 5-класники, які займаються у театральному гуртку під керівництвом Ольги Іванової зіграли міні-виставу за казкою «Попелюшка» Шарля Перро, а також провели вікторину під час бібліотечного уроку «У казковому світі Шарля Перро». Цього ж дня 11-класники мали змогу визначитися з вибором майбутньої професії, адже до них із презентацією на тему «Письменник починається із журналіста» завітала журналіст місцевих видань Наталія Каралкіна.

У четвер школярі середнього шкільного віку спілкувалися з двома відомими письменниками – Галиною Малик та Олександром Гаврошем. Школярі 3-А класу почули розповідь про творчий процес письменниці Галини Малик, запитували про ідеї її творів, а також придбали кілька книг із автографом авторки. Олександр Гаврош зацікавив школярів 6-А класу розповідями про своїх літературних героїв Івана Силу, розбійника Пинтю. Діти переглянули трейлер до фільму, а бібліотекар придбала для школи кілька книжок цього автора.

П’ятниця в Ужгородській ЗОШ № 3 була не менш насиченою: школярі 10-Б класу, а також обох 7-х класів зустрілися з журналістками Наталією Каралкіною та Евеліною Гурницькою, які розповідали про особливості професій журналіста, а також порівнювали цю сферу діяльності з письменницькою працею. Дівчата презентували школярам профорієнтаційне відео про філологічний факультет УжНУ, розповіли про літературний клуб «Читаємо разом»,   а також зацікавили школярів відділенням журналістики УжНУ.   Йшлося й про те, що праця письменника нерідко розпочинається з журналістики, що обговорили на прикладі відомих закарпатських письменників, які розпочинали діяльність з роботи в газеті, зокрема, Івана Чендея, Петра Скунця, Мирослава Дочинця, Сергія Федаки, Олександра Гавроша.. Під час уроків лунало чимало запитань, і кілька дітей зізналися, що також хочуть стати журналістами.

Відтак «Тиждень книги» вдався на славу, а книжкову виставку «Нові надходження»   досі можна побачити у шкільній бібліотеці.


Prozak

admin

ТЕГИ : літературажурналістикаУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат