Футбол. “Говерла” наблизилася до “Іллічівця” (ФОТО, ВІДЕО)

ПФЛ, ФК “Говерла, фото Я. Немеша. 07.04.2014 13:54 СПОРТ

 

Якщо подивитись на історію зустрічей суперників в Ужгороді, то такий підсумок видавався найбільш очікуваним. Тепер з 7-ми поєдинків вже 5 не виявили переможця за досить низької результативності: по 5 голів один одному, що становить менше ніж по голу за гру. До того ж попередній тур завершився для обох поразками і започатковувати негативну серію ніхто не хотів. Тому і йшли вперед футболісти, озираючись на власні ворота. Тим не менше, початок та кінець зустрічі виявились досить цікавим з майже непомітною оку перевагою «Говерли».

За господарів дебютував Максим Шацьких, та поки що він не нагадує свої кращі зразки. Гості більше покладались на Джуніора Мораєса. Бразилець самотужки так і не створив справжніх моментів, хоча перед перервою пробивав на враження, однак з гострого кута м’яч полетів над поперечиною. А головні події могли розгорнутись після стандартних положень. Так ужгородці запам’ятались ударом Перейри зі штрафного у поперечину, а також спробою Віталія Лисицького з «другого поверху» на кутовому, коли врятував донеччан Юрій Паньків. Свій автограф на каркасі місцевих воріт залишив В’ячеслав Чечер. Мабуть, більше поділ очок влаштував гостей, адже Сєргєй Ташуєв не використав жодної заміни, тоді як його візаві намагався до останнього коригувати дії за допомогою свіжих сил. Після цієї нічиєї положення команд не змінилось.

"Говерла" (Ужгород) — "Металург" (Донецьк) — 0:0

"Говерла":
Надь, Шарпар, Перейра, Фещук, Шацьких, Акакпо, Кочиш (Балафас 82), Люлька, Лисицький (Орос 90+3), Буяльський (Арзе 57), Трухін. Запасні: Шевченко, Дандеа, Хомин, Степанюк.

Попередження: Лисицький 22, Шарпар 87 — Александре 14, Чечер 71;

8 — Удари — 5
2 — Удари у створ — 4
6 — Кутові — 4

В’ячеслав Грозний:
На мій погляд, матч вийшов напруженим. Ми ретельно вивчали суперника, щільно грали, використовували пресинг, тому й не слід дивуватися малій кількості голевих нагод. У складі донеччан грав один з найкращих голеодорів прем’єр-ліги, добре, що не дали йому можливості збільшити кількість голів. Не вистачило трохи вдачі, на перших хвилинах Кочіш після розіграшу кутового міг забити, потім Уоллес виконував перспективний стандарт, м’яч пролетів над поперечиною, далі Трухін міг забити. Ми більше створили передумов для взяття воріт. Та за моменти очки не дають. Просив хлопців побільше бити в ворота, хлопці так і робили, але м’яч так і не влетів у ворота. Тим не менш, кожне очок в говерлянську копилку дуже важливе для нас, тим паче з таким суперником.

— Сьогодні молодіжний склад «Говерли» переміг, хто стукається в двері основної команди з найближчого резерву?

З нами часто тренується молодий Юрій Тома, залучаємо Сергія Курту. Ще хотів сьогодні випустити в кінці молодого Степанюка, але занадто важка була гра, тому вирішив не ризикувати. Декілька днів тому цілу годину   спілкувався з вихованцями спеціалізованої   спортивної школи, де наголосив майбутнім футболістам, що шлях до першої команди для них відкритий.

— Через зняття «Арсенала» наша команда матиме невеличку перерву, а потім на нас очікують одразу ж три матчі через кожен третій день. Тож як заповните паузу?

Через такий напружений графік, нам доведеться готувати до матчів практично два склади, ні одна команда не витримає таких навантажень.   За 10 днів зіграти чотири матчі — це досить важко. А на перерву розглядали кілька варіантів, можливо, до нас приїде суперник зі Словаччини, або ж поїдемо до Угорщини, можливо проведемо матч ще з кимось, подивимося…

Сьогодні два ключові виконавці отримали травми, через що довелося зробити вимушені заміни, можете прокоментувати їх стан?

— У Лисицького медики поки діагностують травму, якщо потрібно, то можливо доведеться провести більш поглиблений огляд. Буяльський теж зазнав травми, до речі, його знесли в штрафному майданчику, досі не розумію, чому рефері не призначив пенальті.   За що ж тоді слід давати пенальті, що — потрібно просто вбити гравця, щоб призначили пенальті?! Як тренер, я бачив там стовідсоткове пенальті. Тому на початку другого тайму, також змушені були зняти Віталія й випустити Арзе, який також лише нещодавно відновився після травми.   Кочіш також тривалий період часу заліковував травму, тому видно стався рецидив. Сподіваюся, що до наступного матчу в них все буде гаразд. Адже для нас кожен матч дуже важливий.  


Сергій Ташуєв: Нічия — закономірний результат поєдинку

— Ми знали, в якому стилі грає «Говерла» — довгі передачі, багато підбирань, у складі якої є кваліфіковані футболісти — Разван Кочіш, Максим Шацьких. Нас облишили козарів, змусили нас замість того, щоб атакувати, більше працювати в відборі м’яча, замість швидких атак змушені були розпочинати атакувальні дії з глибини поля. Не вистачало нам завершення й можливо вплинула висока трава. А загалом за такої гри нічия — закономірний результат.

— Які завдання на сезон, та оцініть сьогоднішню гру Болбата?

Завдання одне — набирати залікові бали, та показувати хорошу гру, щоб хлопці потрапляли до складу своїх збірних. Болбат сьогодні зіграв добре, діяв досить креативно, міг би й завершити нагоду.   Він потенційно сильно гравець, який має велике майбутнє.

— Ви задоволені грою своїх підопічних?

Ми хотіли виграти, цього ж прагнув і наш суперник. Можливо, не вистачило вдачі, але що поробиш — це футбол.


24-й тур. 4—6 квітня:
“Севастополь” — “Ворскла” — 1:0 (5610)
“Таврія” — “Дніпро” — 0:2 (1700)
“Шахтар” — “Карпати” — 3:0 (29160)
“Говерла” — “Металург” (Д) — 0:0 (4360)
“Чорноморець” — “Металург” (З) — 3:0 (12240)
“Зоря” — “Іллічівець” — 3:0 (8000)
“Динамо” — “Металіст” — 4:2 (39240)


25-й тур
11 квітня, п’ятниця:

“Іллічівець” — “Волинь” (17.00. “Футбол 1”)
“Металург” (Д) — “Севастополь” (19.30. “Футбол 1”)
12 квітня, субота:
“Ворскла” — “Шахтар” (14.00. “Футбол 2”)
“Карпати” — “Динамо” (17.00. “2+2”)
“Зоря” — “Чорноморець” (17.00. “Футбол 2”)
“Дніпро” — “Металург” (З) (19.30. “2+2”)
13 квітня, неділя:
“Металіст” — “Таврія” (19.30. “2+2”)

 photo Untitled-1_zpse009b82a.jpg

ПФЛ, ФК “Говерла, фото Я. Немеша.

ТЕГИ : прем’єр-лігаФК Говерла

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат