Іван Шіц: «Клуб почав розраховуватися з гравцями та співробітниками»

fcgoverla.uz.ua з посиланням на Football.ua 21.03.2014 17:02 СПОРТ

Генеральний директор Говерли Іван Шіц деталізував фінансову та кадрову ситуації в клубі.


- Іване Тиборовичу, розпочати хотілося б із "гарячого": вчора нам стало відомо, що Дам’єн Ле Таллек відмовляється повертатися до Ужгорода через серйозні затримки з виплатою зарплатні.

- Ця інформація дещо викривлена. По-перше, він досі лікується, по-друге, від нього, як футболіста Говерли, жодної офіційної заяви про те, що він боїться їхати в Ужгород через політичну ситуацію в Україні або ж через фінансові негаразди не було. Тим більше, клуб уже розпочав розраховуватися зі своїми боргами (цю тему ми обговорили наприкінці розмови. – Прим. Ан.В.). Тому я гадаю, що причина відсутності Ле Таллека тільки в лікуванні.

- Коли очікується його повернення в такому разі?

- Гадаю, через три-чотири дні він повернеться до Ужгорода. Загалом, наступного тижня, після найближчого туру, він уже має бути в клубі.

- Балафас і Райчевич тренуються в обоймі першої команди чи дубля?

- Вони не лише тренуються, а й грають! Прізвища обох присутні в заявці команди, то чому ж вони не повинні тренуватися?

- Річ у тім, що після матчу в Харкові В’ячеслав Грозний сказав, що Говерла хотіла обох працевлаштувати в інших клубах, відтак логічно припусти, що тренер на них не розраховує.

- Розумієте, не все то правда, що проскакує в пресі. Райчевич зіграв проти Металіста за молодіжний склад і забив м'яч, а Балафас не полетів у Харків лише тому, що напередодні вильоту на передматчевому тренуванні він і Арзе отримали пошкодження, тому й залишилися в Ужгороді.

- Яка роль у клубі Володимира Єзерського? Він залишається чинним гравцем команди?

- На сьогодні він поки що гравець футбольного клубу Говерла. Це офіційна версія від мене, як генерального директора клубу. А що буде завтра – побачимо.

- Він узагалі тренується з командою?

- Поки що ні.

- З яких причин?

- Я би не хотів коментувати. Для таких запитань є головний тренер, який бачить або не бачить того чи іншого футболіста у своїй команді. Попрошу залишити це без подальших коментарів.

- Бабенко не потрапив до заявки першої команди в останньому матчі. Це суто тренерське рішення чи цьому є якісь інші причини?

- Це було просто тренерське рішення, яке, до слова, легко пояснити. Олексій Шевченко не міг брати участь у матчі молодіжних складів згідно регламенту, адже раніше отримав червону картку. Натомість за першу команду грати він мав змогу. Тож відбулася така ротація воротарів. Наступного туру все може буде зовсім інакше, але це вже вирішувати тренерові.

- Що з Владиславом Микуляком? Де він узагалі?

- Микуляк перебуває на оглядинах в Білорусі, у клубі Слуцьк, це дебютант вищого дивізіону білоруського футболу. Сьогодні до кінця дня або завтра зранку білоруси мають сказати "так" або "ні".

- Щодо Іканде: Говерла розірвала з ним контракт в односторонньому порядку?

- Так, за прогули.

- У нього залишилися фінансові претензії до Говерли? Адже затримка по зарплатні тягнеться, судячи з усього, ще з першої частини чемпіонату.

- Як я вже говорив, клуб почав розраховуватися гравцями, тому і він отримає свої кошти, зароблені до моменту розірвання контракту, і, мабуть, вирушить додому. Тим паче, він уже й квиток додому придбав.

- О, так він в Україні?

- Так, чекає повного розрахунку й одразу їде звідси.

- Також цікавить ситуація з Пуканичем: він залишається по контракту гравцем Говерли, хоч його і немає в заявці клубу?

- Ні. З Пуканичем ми розірвали контракт ще у січні. Тож, судячи з усього, він наразі є гравцем Іллічівця.

- Я, власне, чому запитую: знаю, що Пуканич подавав певні позови до суду…

- Він оскаржував рішення дисциплінарних органів. Але повторюю: ми з ним розірвали контракт, і він уже не є гравцем Говерли із січня.

- Кополовець теж не має жодних фінансових претензій до клубу?

- Він так само з 27 січня не є гравцем Говерли. Ми припинили співпрацю, розірвавши трансферний контракт, а він розірвав свій особистий контракт. На оглядини в Білорусь він уже їздив у статусі гравця Карпат. У нас він отримав майже всю зарплату, залишилося виплатити йому гроші за останній місяць – ось уже зовсім скоро він отримає ці кошти. Тому розійшлися з ним по-хорошому.

- А тепер, власне, до головного – на початку розмови ви вже зачепили тему фінансів: отож, Говерла розпочала закривати борги?

- Так. Клуб почав розраховуватися: і з гравцями, і з іншими працівниками клубу.

- Чи могли б ви детальніше розповісти про період заборгованості та яку його частину клуб наразі закриває? У ЗМІ є інформація, що футболісти не отримували зарплатню чотири місяці.

- Пробачте, але ні. У нас усе буде добре. Маємо серйозного інвестора, тож усе буде гаразд.

fcgoverla.uz.ua з посиланням на Football.ua

ТЕГИ : ФК Говерлапрем’єр-ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат