Футбол. «Говерла» несподівано заробляє очки у Харкові (Відео)

17.03.2014 16:04 СПОРТ

Відбувся перший в цьому році тур у Прем’єр-лізі.

«Металіст» і «Говерла» в зимове міжсезоння зазнали істотних змін. З харківської команди після тривалого періоду роботи пішов Мирон Маркевич. Покинули команду і лідери команди — Соса, Девич, незрозуміла ситуація з перспективним новачком Гомесом, який так і не повернувся в Харків для продовження сезону. У свою чергу офіційно дебютував екс-захисник «Динамо» Айіла Юссуф.

«Говерла» також вийшла на матч оновленим складом, на матч проти «Металіста» В’ячеслав Грозний виставив одразу шістьох нових футболістів.

Першого забитого м'яча вболівальникам на ОСК «Металіст» довелося чекати недовго. «Говерла» у незвичній для себе манері одразу полізла на ворота суперника і вже на 8-й хвилині матчу Шарпар пробив Горяінова після грубої помилки Гуйє, який у своєму штрафному майданчику намагався «ефектно» переграти майбутнього автора голу.

Для господарів поля цей пропущений м'яч виявився, як холодний душ. Харків'яни одразу прокинулися і провели декілька небезпечних атак. В одному з епізодів гості порушили правила і після стандарту відзначився Гуйє. Хав'єр виконав бездоганну навісну передачу у штрафний майданчик суперника, де першим за всіх виявися сенегалець, який в «стилі Ібрагімовича» переправив снаряд у ворота Надя.

Забитий гол додав господарям впевненості, і вони продовжували володіти ініціативою. Говерла в свою чергу змушена була повністю закритися на своїй половині поля. За 10 хвилин до завершення першого тайму подвоювати рахунок міг Гоменюк, який після прострілу від Бланко зовсім трохи не влучив у ворота.

Початок другого тайму дещо нагадав першу половину зустрічі. «Говерла» знову почала активно, але вистачило ужгородців приблизно на хвилин десять. «Металіст» швидко захопив ініціативу і створив дуже багато гольових моментів. За гостей відмінний матч провів Надь, який відбивав фактично все, що летіло у ствір воріт. Одного разу «Говерлу» врятувала стійка — небезпечно пробивав Бланко. Декілька хороших нагод мали Азеведо і Хав'єр, але матеріалізувати все це бодай у один забитий м'яч їм не вдалося.

Справжні проблеми для ужгородців почалися на 70-й хвилині матчу. Орос, який замінив Вечурко на початку другого тайму грубо «скосив» Бланко, у підсумку — пряма червона картка і меншість для «Говерли». Атаки господарів поля стали ще гострішими, але забити команда Рахаєва змогла лише на 4-й доданій хвилині матчу, коли відзначився Едмар, однак на бокового арбітра, натуралізований українець перебував в офсайді. Повтор засвідчив,   що арбітр помилився на два метри. В підсумку — 1:1.

Голи: Папа (16) — Шарпар (7).

16 — Удари — 2
8 — Удари у створ — 1
5 — Кутові — 1

«Говерла»: Надь, Люлька, Акакпо, Лисицький, Уоллас, Шарпар, Вечурко (Орос 46), Герасимюк (Кочіш 46), Фещук, Трухін, Нікулае (Кадимян 68).
Запасні: Шевченко, Дандеа, Шацьких, Степанюк.

Попередження: Вільягра (40), Бланко (77) — Фещук (24), Герасимюк (39), Кочіш (70), Люлька (78), Уоллас (81).
Вилучення: Орос (70).

В'ячеслав Грозний: «Сподобалася атмосфера на стадіоні»

- Рідко кому вдається взяти очки в матчах з "Металістом" і, природно, я лукавив би, якби сказав, що ми їх візьмемо. "Металіст" вище нас класом. Команда добре укомплектована гравцями, і у них добре побудована гра. Невипадково кілька років поспіль команда входить в еліту і бореться за чемпіонство.

Це не чергові слова, і я говорю не з-за того, що нам вдалося зіграти з "Металістом" внічию. Я і до цього говорив, що "Металіст", на мій погляд, одна з самих класних команд у чемпіонаті. Цей матч в черговий раз довів, що з цією командою грати важко, тим більше, у нас випала ціла група гравців. Ле Таллек лікується у Франції, Буяльський після операції проходить реабілітацію в Києві, Кочіш після півтора місяці вперше вийшов у другому таймі, і я змушений був його випустити, тому що Герасимюк був на картці. Вечурко досить молодий хлопець, і ми могли поплисти. Мені довелося зіграти в три центральних захисника і випустити Ороса. Ми не встигали страхувати крайніх захисників. Гравці "Металіста" просто швидше наших. Мені потрібно було зменшити відстань між гравцями і я випустив третього центрального захисника. Саме так ми грали з "Дніпром" в Дніпропетровську в першому колі. Я прибрав Герасимюка, у мене до нього претензій немає. Він технічний, але я зрозумів, що створити щось в тому вигляді, в якому хотілося б, не вийде, так як "Металіст" краще працює з м'ячем, швидше все виконує. Потрібно було наситити центральну зону, що, в принципі, до видалення Ороса вдавалося.

Після видалення ми вже не думали про атаки. З напівмоментів могли спробувати вичавити ситуацію, але не вистачило майстерності і класу. Роботи ще не початий край. Я хотів би працювати зі стабільними гравцями, які по три-п'ять років мають контракти, а кожні півроку створювати нову команду важко, адже багато молодих хлопців.

Сподобалася атмосфера на стадіоні. Молодці люди. Взагалі футбол - це маленька частина великого життя і ви всі, що сидять тут, та гравці, більше не за футбол переживаєте, а за те, що в країні відбувається. Хіба має значення те, якою мовою говорить людина? Країна самостійно може вибирати шлях, по якому жити, розвиватися. Ми ж не кажемо іншим країнам, як жити і будувати політичну складову. Не хотілося б, щоб і нам говорили, що робити. У будь-якому разі , хотілося б спокою. Футбол об'єднує, і минулий тур - яскравий тому приклад. Така гарна тепла атмосфера була на стадіоні. Я навіть під час матчу з вашими уболівальниками розмовляв - цивілізовані, приємні люди. І після матчу я до них підходив фотографуватися і давав автографи. Я помітив, що в Харкові класна футбольна атмосфера, із задоволенням сюди приїжджаю. Класний стадіон. Команда не випадково знаходиться вгорі.

- Епізод з незарахованим голом - був офсайд?

Я чесно скажу, я навіть не дивився. Я відразу після матчу на флеш-інтерв'ю ходив, потім спілкувався з уболівальниками і після зайшов в роздягальню. Чесно, я не бачив. Якщо не було поза грою - значить нам пощастило. Наприклад, з лавки мені здалося, що можна було не давати червону, але це лише мені здалося. Арбітр на полі, і йому видніше. А я, звичайно, переживаю за команду.

З боку важко оцінювати. Якщо арбітри помилилися - спасибі велике, я не проти, але я не бачив. Ми на цей матч навіть відеооператора не взяли, так як невеликий літак. З основним складом у Харків прилетіла і молодіжка. Спасибі "Металісту" за те, що погодилися провести матч U-21 сьогодні в 13:00.

- Ви задоволені зимовими придбаннями?

Не всіма, тому що не всі дійшли до нас. Той же Дірсео через ситуацію в країні виїхав у Бразилію, я не можу звинувачувати, це його рішення. Також ряд гравців не підписали з цієї причини. Правда, ми не афішували це. Не взяли ми і швидкого захисника. У нас є ряд гравців: і Балафас, і Райчевіч - ми намагалися влаштувати їх в оренду, але не вдалося, і вони продовжують тренуватися з нами. Для того, щоб взяти когось, треба звільнити місце, адже немає додаткової зарплати, щоб взяти гравця на перспективу. Звичайно, якщо знайдемо вільного агента - із задоволенням візьмемо. Немає конкуренції, будемо грати на самовіддачі - може, пощастить. За рахунок класу грати не можемо. Я теж працював у великих клубах і розумію як грати першим номером.

21-й тур
15—16 березня:

«Металург» (Д) — «Іллічівець» — 1:1 (1500)
«Карпати» — «Волинь» — 0:1 (5700)
«Дніпро» — «Севастополь» — 3:0 (10210)
«Ворскла» — «Зоря» — 1:1 (3700)
«Металург» (З) — «Шахтар» — 0:3 (9800)
«Металіст» — «Говерла» — 1:1 (11490)
«Таврія» — «Динамо» — 1:2 (11540)

22-й тур
22 березня, субота:

«Севастополь» — «Металіст» (14.00)
«Шахтар» — «Дніпро» (17.00)
«Чорноморець» — «Таврія» (19.30)
«Динамо» — «Металург» (З) (19.30)
23 березня, неділя:
«Зоря» — «Металург» (Д) (14.00)
«Волинь» — «Ворскла» (15.00)
«Говерла» — «Карпати» (17.00)

 photo 411043504370-438043C0435043D04380-1_zps33e741ab.jpg

ТЕГИ : ФК Говерлапрем’єр-ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат