Закарпатські депутати просять ВРУ скасувати попередню плату за енергоносії

admin 13.03.2014 11:05 СОЦІО

Депутати обласної звернулися до Верховної Ради України щодо ініціювання перед   Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики питання   скасування попередньої оплати за енергоносії.

«Однією із гострих проблем діяльності суб’єктів господарювання на сьогодні залишається стовідсоткова оплата авансових рахунків за енергоносії. Оплата енергоносіїв здійснюється споживачем, як правило, у формі попередньої оплати у розмірі вартості заявленого обсягу споживання енергоносія на відповідний розрахунковий або плановий період. За непроведення авансових платежів енергопостачальні компанії, які є монополістами, вдаються до погроз та припинення постачання енергоносіїв, які ще навіть не спожито. Вимога енергопостачальних компаній платити за послуги наперед регламентується постановами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики. Споживачі змушені підписувати угоди з енергопостачальником, оскільки їх поставлено вибором: або погоджуватися на умови угоди, або залишитися без енергоносіїв.          

Враховуючи зазначене, просимо ініціювати питання перед Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, щодо внесення змін до постанов НКРЕ від 13.09.2012 № 1181 «Про затвердження Правил користування природним газом для юридичних осіб», вилучивши із Правил проведення авансових та/або планових платежів із розрахунку договірного обсягу природного газу на розрахунковий період, та від 31.07.1996 № 28 «Про затвердження правил користування електричною енергію», виключивши із Правил проведення попередньої оплати електричної енергії, яка відпускається споживачу», - йдеться у зверненні депутатів облради.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської обласної ради

ТЕГИ : ВРУдепутатиЗакарпатська обласна рада

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат