Очільник Закарпаття Лунченко пояснив, чому міліцію очолює Турдай

admin 05.03.2014 10:03 ПОЛІТИКА

Новопризначений керівник Закарпатської ОДА Валерій Лунченко зізнався, що не горів бажанням очолювати Закарпатську область, однак, коли його кандидатуру висунула фракція і її було проголосовано, таки склав депутатський мандат і приїхав на Закарпаття.

Про це новий закарпатський губернатор розповів 4 лютого під час зустрічі з активістами закарпатського Майдану, громадського Конвенту, представниками Самооборони та учасниками революційних подій в Києві.

Представники громадськості краю буквально засипали запитаннями новопризначеного керівника ОДА. Одним із перших питань було призначення начальником УМВС у Закарпатській області Василя Турдая, котрий до цього очолював Хустський міськвідділ. Міліціонеру закидують зволікання у справі газового посадовця Павла Нагірного, який скоїв поблизу Хуста смертельну ДТП і втік від слідства за кордон. Після жвавого обговорення, громадські активісти разом з Валерієм Лунченком домовилися дати 90 днів головному міліціонеру області, і в разі, якщо він не справлятиметься зі своїми обов'язками, попросять його піти.

Сам Валерій Лунченко кілька разів під час зустрічі наголосив на обов’язковості довіри між громадою і владою.
— Якщо між нами не буде довіри, тоді наша робота буде марною, — каже Лунченко. — Я усвідомлюю всю відповідальність, яку взяв на себе. Це — нелегка справа і для мене нова. Тому мені потрібна ваша підтримка і допомога.   Коли з колегами-депутатами під час наступу «Беркуту» мало не згорів у будинку профспілок у Києві, дав собі слово, не зраджувати цей народ. Не зраджувати самого себе…
На завершення зустрічі активісти висловили свою довіру новому керівнику Закарпаття і домовилися щомісяця зустрічатися, радитися і підбивати підсумки зробленого.

admin


За матеріалами журналіста Павла Білецького

ТЕГИ : Павло НагірнийВалерій Лунченкогубернатор

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат