Українські дипломати звернулися до мера Ужгорода щодо руйнування архітектурної пам’ятки (ЗВЕРНЕННЯ)

admin 06.02.2014 09:48 РАТУША

Ален Панов, голова осередку Спілки дипломатів України звернувся до мера Ужгорода Віктора Погорєлова та депутатів Ужгородської міськради щодо руйнування архітектурної пам’ятки "Корона" у центрі Ужгорода. Подаємо текст звернення.

"Протягом останніх тижнів в готельно-ресторанному комплексі «Корона», що розташований на площі Театральній, відбуваються будівельні роботи. Під час проведення цих робіт спостерігається порушення цілісності фасаду, яке полягає у збиванні декоративної штукатурки, барельєфів, руйнуванню цінних дерев’яних віконний конструкцій, тощо. Ймовірно, подібні процеси відбуваються і всередині будови – оскільки доволі значний проміжок часу помічено вивіз старовинної цегли та інших будівельних матеріалів десятками вантажних автомобілів.
Готель «Корона»   – пам’ятка архітектури місцевого значення, яка є містобудівельною перлиною історичного центра Ужгорода. Сучасна будова споруджена на початку 20 століття за часів Австро-Угорщини у стилі сецесія і є визначальною у архітектурному ансамблі площі. Споруда пережила дві світові війни, сталінський режим Радянського Союзу, однак збереглася майже у оригінальному вигляді, принаймні зовні.
Втрата автентичності даної будови може нанести непоправну шкоду історико-архітектурному обличчю міста. Окрім цього, таке втручання у історію може спровокувати небажаний резонанс на міжнародній арені, з урахуванням ставлення до історичної спадщини низки європейських країн, які мають відношення до вказаного комплексу.
Звертаємось до Вас із закликом виконати свій обов’язок перед громадою міста Ужгород – не допустити чергової руйнації важливої пам’ятки історії, використавши для цього всі надані законом права і повноваження.
Свідомо оминаємо питання правової та моральної оцінки процесу відчуження готельно-ресторанного комплексу «Корона» від ужгородської міської громади на користь приватного власника, можливих економічних та політичних інтересів окремих депутатів та посадових осіб міської ради. Віримо, що кожен з Вас поставиться з відповідальністю до місії представника народу і має намір залишити слід у історії нашого міста, а не наслідити".

З повагою

Голова осередку, к.і.н.         Ален Панов

admin

ТЕГИ : КоронаІван Волошинален пановПрокуратуравіктор погорєловУжгородська міська рада

Коментарі :


06.02.2014 18:03 Ужгородець

Молодець, хоч комусь не байдуже місто. Треба щось робити. Не можна дати "під шумок" знищити центр цим пройдисвітам - Погорєлову і Волошину


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат