Над якими питаннями зараз працюють закарпатські депутати?

admin 25.12.2014 09:49 ПОЛІТИКА

23 грудня депутати облради розпочали, а вчора, 24 грудня продовжили вивчати матеріали 4-го пленарного засідання 19 сесії облради.

23 грудня засідала комісія з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, нацменшин (М.Вегеш), сьогодні – комісії з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму і рекреації (М.Кічковський), а також з питань праці, зайнятості та соцзахисту населення (А.Ліврінц).

Участь у засіданнях взяли голова облради Володимир Чубірко та його перший заступник Михайло Попович, начальники та представники профільних управлінь ОДА.

Депутати розглядали один за одним проекти рішень, що рекомендуються до доволі насиченого порядку денного наступного пленарного засідання сесії, серед яких – зміни до обласного бюджету на 2014 рік. Виходячи із жорстких реалій сьогодення, члени депутатських комісій буквально вникали у кожну пропоновану зміну до головного фінансового документу. З цього питання інформував начальник головного фінансового управління ОДА Петро Лазар.

Він відмітив, що рік бюджетний наближається до завершення. То ж відповідно до чинного законодавства та розпоряджень Кабміну перерозподілено деякі видатки держбюджету місцевим бюджетам. Так, збільшено обсяг додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів (на оплату праці працівникам бюджетних установ області) на суму 26 127,8 тис.грн., субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям на суму 39 496,8 тис.грн. та субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування 5000,0 тис.грн.

За пропозицією департаменту соціального захисту населення проводиться перерозподіл асигнувань у сумі 1188,5 тис.грн., які зекономлені по не першочергових видатках, та збільшення видатків на Програму «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2014 рік для надання матеріальної допомоги сім’ям поранених і загиблих мешканців області – учасників антитерористичної операції та пільговим категоріям громадян. Депутати підтримали пропозиції та розглянули й обговорили ряд проектів рішень щодо нових Програм. Зокрема,
Про Програму економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2015 рік та основні напрями розвитку на 2016 – 2017 роки». Програма розробляється з метою вироблення єдиної політики розвитку області, що вимагатиме запровадження чіткого механізму взаємодії облдержадміністрації та обласної ради стосовно реалізації пріоритетів у соціальній та економічній сферах.

Члени комісій уважно вивчили й розроблені проекти рішень щодо нових програм: Про Регіональну програму із забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики і вивчення суспільної думки на 2015-2018 роки, Про Програму розвитку малого і середнього підприємництва в області на 2015 − 2016 роки, Про Програму підтримки видання творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню на 2015 – 2017 роки, Про Програму підтримки засобів масової інформації та розвитку інформаційної галузі на 2015 – 2017 роки, Про Регіональну програму з ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування на 2015 – 2018 роки, Про Програму «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2015 рік та ін.

На засіданнях обговорено та узгоджено внесення змін і доповнень до Програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2014 рік. Цього разу мова про соцзахист учасників антитерористичної операції, поранених, травмованих (або одного з членів сімей), сімей загиблих мешканців Закарпаття – учасників антитерористичної операції шляхом надання їм матеріальної допомоги. На сьогодні в області учасників АТО -майже 5 тисяч осіб, загиблих -35 Героїв.

Принципово розглянуто й проекти рішень з майнових, земельних питань та про надра, а також депутатські звернення до вищих органів влади.
Окремі проекти рішень рекомендовано відповідним службам доопрацювати.

У ході роботи засідань комісій було висловлено й низку пропозицій, зауважень, доповнень та навіть побажань, які однозначно будуть враховані, а найактуальніші з них – винесені на розгляд президії облради.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської обласної ради

ТЕГИ : Закарпатська обласна радасесіяЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат