Чемпіонат Закарпаття. Огляд-аналіз 18-го туру вищої ліги

Євген Свищо для rionews 20.11.2014 20:30 СПОРТ

 

У дорослих один новий рекорд.
Загальна статистика. Ігровий день був чудовим для господарів, які повторили абсолютний рекорд 16-го туру із набраних залікових очок – 100 % (при середньому показнику за вісімнадцять турів – 67.6 %). Та встановили свій новий рекорд результативності – 5.5 гола за поєдинок (при середній за вісімнадцять турів – 2.15 за гру).


Щодо окремих матчів

«Севлюш» показав клас

Головна сенсація сталась у найконкурентнішій битві дня дорослої вищої ліги у Виноградові, де господарі мали вигравати з різницею в 1-2 голи. Про наміри господарів на цей поєдинок свідчив дуже швидкий гол на 19-й хвилині. На завершенні атаки правим флангом, партнери вивели на оперативний простір Мирослава Мудру і той перекинув круглого над Володимиром Дядюком – 1:0. На 37-й хвилині Дмитра Рацина виводили на побачення з воротарем, та Василь Козар на якусь мить випередив його, кинувся в ноги та забрав круглого. Через хвилину, після удару Еріка Віщака, мяч вдруге опинився у воротах мукачівців, та Юрій Шимон, за мить до взяття воріт, зафіксував порушення від цього атакувального тарана команди. Незадовго до свистка на перерву місцевим вдалась атака віялом із поступовим переведенням мяча з правого на лівий фланг, у якій найактивнішу участь взяли Ерік Віщак, Мудра та екс гравець «Берегвідейка», харківського «Металіста» та білоруського «Нафтана» Юрій Чонка. Останній розстрілював воротаря впритул, та Дядюк зреагував.

На 49-й хвилині спрацювала чергова атака виноградівців по центру, коли Жуков вчасно підбіг на добивання після удару одного з партнерів – 2:0. Суперник відповів фланговими передачами у штрафний майданчик. Після першого навісу на 52-й хвилині від Юрія Томи на виході надійно зіграв Козар. Та вже за мить і він був безсилим врятувати своїх, коли на простріл з правого флангу від Рацина відгукнувся Анатолій Нурієв, якого залишили без нагляду Юрій Віщак та

Себастьян Шопота, і скоротив розрив у рахунку – 1:2. Виноградівці на невеликий термін часу віддали ініціативу, в розрахунку на контратаки, та ледь не поплатились за це на 64-й хвилині. На завершенні мукачівської атаки по центру, Нурієв скористався хорошим пасом від Олексія-Павла Шведюка та цілив у нижній кут. Однак круглий полетів у сантиметрах поруч зі стійкою. Цей момент подіяв на підопічних Івана Білака як холодний душ і вони почали накочувати свої атаки. Найактивнішу участь у їх побудові взяли Олександр Міца, Чонка та Е. Віщак. Найгостріше було на 62-й хвилині, коли Міца прострілив на лінію воротарського майданчика , а Е. Віщак гарматно пробив головою. Якби таке ядро залетіло в браму, то як кажуть у нас: «Виймай!». Та «Сокер-Зевс» змилостивився над мукачівцями і відправив круглого до хлопчаків за воротами. На останню пятнадцятихвилинку Іван Білак освіжив атаку Юрієм Єжовим. Як наслідок, кожна гостра атака завершувалась «валідольним станом» (в хорошому сенсі цього вислову) для Золтана Сільваші. Спочатку Чонка на 76-й хвилині ювелірним середнім пасом вивів Мудру віч-на-віч з воротарем і той переправив мяч у лівий нижній кут – 3:1. Через дві хвилини багатоходівка правим флангом зі зміщенням до центру, за участю півкоманди, завершилась точним ударом Єжова в правий кут – 4:1. На 82-й хвилині Чонка самотужки пройшов півполя, залишивши при цьому «з носом» кількох супротивників, і переправив мяч у ворота – 5:1. Ще через сім хвилин виноградівці могли поставити жирну крапку, коли розігнали якісну атаку правим флангом зі зміщенням до центру. На її завершенні Мудра асистував Чонці. Юрко намагався мяко переправити мяч у лівий кут, та воротар у стрибку забрав мяч в руки.

Впевнений крок лідера

У центральній битві дня дорослої вищої ліги в Поляні господарі мали вигравати з різницею в 2-3 голи. І хоча довжанці, завдяки влучним пострілам Олексія Остафійчука та Михайла Чедрика, вдруге в цьому сезоні забили на виїзді більше одного мяча, та повторити свій виноградівський подвиг 7-го туру їм не дозволив іменитий опонент, у складі якого по дублю на свій рахунок записали креативний Василь Попович та екс-форвард таранного типу «Мукачева» Володимир Бабич. Доповнили розгром кращого клубу Іршавського району Василі – Куделко та Горський.

Фаворит поклав вісім

У Середньому господарі мали вигравати з різницею в 2-4 голи. Та горяни впяте поспіль та всьоме в цьому сезоні загалом не забили на чужому полі більше одного мяча і були рознесені вщент. Перший гол на 22-й хвилині розкатали три чемпіони Закарпаття 2012 року в складі «Мукачева». Василь Пиняшко пройшов лівим флангом і прострілив в штрафну. Земляк Віктора Пасулька, Івана Гецка та Михайла Ловски Іван Бандурович скинув під удар екс-гравцю луцької «Волині» Віктору Ряшку, а той ударом з десяти метрів переправив мяч в сітку – 1:0. Через дванадцять хвилин Ряшко отримав м’яч на вході в штрафний майданчик, пройшов кількох захисників і поцілив у праву стійку, від якої круглий закотився у ворота – 2:0.

На 46-й хвилині Пиняшко заробив пенальті, а Ряшко ударом з точки розвів воротаря та м’яч по різним кутам – 3:0. Ще через шість хвилин Бандурович заробив вигідний штрафний. Після удару з точки від Ряшка м’яч рикошетом від стінки залетів у сітку – 4:0. На 71-й хвилині екс гравець «Мукачева» та «Ф. Медвідя» Олег Афанасьєв ударом головою замкнув навіс з кутового і скоротив розрив у рахунку – 1:4. Через три хвилини ветеран «Середнього» Юрій Шукаль замкнув простріл із правого флангу від юного таланту Попші та відновив гандикап – 5:1. На 77-й хвилині захисник горян відпасував мяч у руки своєму голкуперу і отримав вільний удар з восьми метрів. Пиняшко відкотив під удар Шукалю і той оформив дубль – 6:1. Через три хвилини екс-гравець донецького «Металурга» та «Мукачева» Михайло Крьока влучним ударом головою під ліву стійку замкнув навіс із кутового від Кузьми – 7:1. На 85-й хвилині триходівка, за участю Пиняшка, Кручаниці та Ряшка, завершилась ударом останнього з восьми метрів, який оформив «пенту» – 8:1.

Чергові три для фаворита

Найпередбачуваніше завершився двобій у Хусті, де господарі мали перемагати з різницею в 2-4 голи. Та іршавці вчетверте в цьому сезоні не пішли з чужого поля без забитого мяча. Як наслідок, «Бужора» в цих чотирьох поєдинках (двічі в Хусті та по разу в Довгому і Волівці) здобула 16.7 залікових очок (при 6.7 % за всі свої десять виїзних поєдинків) та отримали 0 % розгромів від опонентів (при 40 % за всі свої десять гостьових матчів).

***

У юнаків приємно здивували іршавці та полянці

Загальна статистика

Ігровий день був хорошим для господарів, які показали якісну середню різницю голів – (+ 1.67) за поєдинок (при середньому показнику за сімнадцять турів – (+ 0.61) за матч) та здобули 77.8 % залікових очок (при середньому показнику за сімнадцять турів – 59.9 %).

Щодо окремих поєдинків

«Бужора» дала бій

Головна сенсація сталась у Хусті, де господарі мали вигравати з різницею в 2 голи. Та іршавці збільшили до трьох поєдинків свою виїзну серію, протягом якої жодного разу не пішли з поля без забитого мяча і досягли дуже якісного результату.

«Поляна» відвантажила пять

Аналогічна несподіванка сталась у Поляні, де господарі мали вигравати мінімально. Хоча довжанці, завдяки влучному пострілу Юрія Татоша, припинили свою двоматчеву виїзну серію, протягом якої не забили жодного мяча, та все ж не змогли втекти від розгрому.

Битва титанів на користь господарів

Найпередбачуваніше завершився центральний поєдинок дня провідної юнацької ліги Закарпаття у Виноградові, який одночасно був найконкурентнішим двобоєм туру у всій вищій лізі (як серед юнаків, так і

дорослих). Найреальнішим підсумком мала стати мінімальна перемога господарів. Трохи меншою була ймовірність нічиєї. Мукачівці вшосте в цьому сезоні не змогли забити на виїзді жодного мяча. Як наслідок, «ДЮФК Мукачево» в цих шести поєдинках (двічі в Виноградові та по разу в Хусті, Середньому, Іршаві та Довгому) здобуло 22.2 % залікових очок (при 43.3 % за всі свої десять виїзних матчів).

Позбавлені гольового шоу

У Середньому господарі мали громити головного аутсайдера з різницею в 3-5 голів, та горяни не приїхали на місце призначення і отримали технічні – 0:3.

***

У поточних таблицях, за наслідками 18 туру, жодних змін не відбулось.

Результати 18-го туру:

«Севлюш» Виноградово – «ДЮФК Мукачево» – 5:1 (юнаки – 1:0), «Поляна» – «Боржава» Довге – 6:2 (5:1), «Оболонь» Хуст – «Бужора» Іршава – 3:1 (1:1), «Середнє» – «Карпати» Воловець – 8:1 (+:-),

Турнірне положення після 18-го туру:

Дорослі

«Поляна» – 46 (різниця голів – 43:12), «Середнє» – 34 (42:6), «Оболонь» Хуст – 34 (26:17), «Севлюш» Виноградово – 32 (35:20), «ДЮФК Мукачево» – 21 (23:38), «Боржава» Довге – 14 (19:35), «Бужора» Іршава – 13 (16:40), «Карпати» Воловець – 9 (20:56),

Юнаки

«Середнє» – 44 (53:10), «Севлюш» Виноградово – 38 (36:10), «ДЮФК Мукачево» – 35 (31:9), «Оболонь» Хуст – 34 (29:11), «Поляна» – 20 (25:41), «Бужора» Іршава – 13 (10:26), «Боржава» Довге – 11 (14:46), «Карпати» Воловець – 6 (11:56).

Євген Свищо для rionews

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат