Останні маневри клану Балог

Відділ політики 07.11.2014 14:40 ПОЛІТИКА

Як повідомили ряд Інтернет-видань, клан Балог вирішив знайти новий політичний дах.


Балозі вдалося обманути Порошенка напередодні виборів і він домігся призначення в області не тільки свого ручного губернатора, але й зо десятка голів РДА. Фактично всі нещодавно призначені голови районів є давніми соратниками і однопартійцями клану Балог. Деякі з них працювали при злочинних режимах і підпадають під люстрацію, але Порошенка це не обходить.

Однак зараз Балоги вже не бачать свого майбутнього в обоймі президента, бо його рейтинг різко падає. Саме через це Балоги активно штурмують керівництво партії львівського мера Садового «Самопоміч», яка стала третьою на виборчих перегонах. Наразі цю партію в Закарпатті очолює маловідомий політик Юлій Тар, тому Балоги переконують Садового, що цю партію повинен очолити тимчасовий ужгородський мер Віктор Щадей.

Як відомо, напередодні виборів Садовий зустрічався з Щадеєм в Ужгороді. Садовий може погодитися на те, щоб тимчасовий мер Ужгорода Віктор Щадей став керівником партійного осередку «Самопомочі» в Закарпатті, однак у партійному активі є люди, які добре знають, що Щадей є підневільним клану Балог, і мають свою оцінку клану.

Окрім того, Балоги розуміють, що можуть втратити гегемонію в краї на найближчих виборах у органи місцевої влади, тому намагаються не тільки максимально використати теперішній адмінресурс, але й заручитися підтримкою політичних сил, з якими останнім часом йшли нарізно. Як ми повідомляли, Балоги на сесії облради зуміли поставити головою облради свого представника Володимира Чубірку. Це сталося не без допомоги колишніх регіоналів, які створили в облраді свою групу «Закарпаття». Очолив групу Олександр Ледида. А цієї середи верхівка клану Балог провела зустріч із Ледидою на «Золотій горі». Швидше за все Балоги знову будуть у зв’язці з «регіоналами» на найближчий період.

Тим не менше, у краї росте незадоволення діями сімейного клану свинопасів із Завидова. Зокрема, акція «Закарпаття без Балог», яка тривала 173 дні перед будівлею ОДА, трансформується у більш широкий рух. Буде створено громадську організацію «Майбутнє українського Закарпаття».

«Ми шукаємо нову політичну еліту, не заангажовану кланом Балог. Об’єднуємо всю спільноту закарпатців, які не продалися за 200 гривень. Клан Балог на цьогорічних виборах показав, що йому реклама не потрібна, бо в нього є адмінресурс. Людей змусили проголосувати. Люди мають страх перед майбутнім, тому вони бояться голосувати за когось іншого. Люди обрали одних і тих же політиків, які у владі з 1991 року», — вважає організатор акції «Закарпаття без Балог» Іван Данацко. «Якщо люди продаються за 200 гривень, то вони вибирають таку долю, аби ними керували Балога-1, Балога-2, Балога-3», — переконаний Данацко. Тому громадська організація «Майбутнє українського Закарпаття» має намір залучати до співпраці незалежних молодих політиків, людей, які мають шанс змінити стару систему, зокрема виступити проти відомого клану.

Якщо закарпатці не хочуть монопольного панування в області однієї родини, то вони прокинуться і повстануть. Самі Балоги втекли від люстрації в Раду, однак від сміттєвих баків це їх не врятує.

Відділ політики

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат