Бюджет Ужгорода на поточний рік, вода   за графіком, «мігруючий» ЖРЕР...

31.01.2014 13:09 РАТУША

До порядку денного виконкому Ужгородської міської ради в середу були внесені 25 робочих питань. Вела засідання керуюча справами виконкому Даніела Геворкян, оскільки міський голова
на лікарняному.


У 2014 РОЦІ ОЧІКУЄТЬСЯ ЗАГАЛЬНИЙ ОБСЯГ ДОХОДІВ БЮДЖЕТУ МІСТА 490 МЛН. 527,1 ТИС. ГРН.

Члени виконкому обговорили розрахункові показники бюджету та бюджет на 2014 рік. Як було озвучено, обсяг надходжень податків і зборів (обов’язкових платежів) до загального фонду бюджету міста в 2014 році складе 231 млн. 280 тис. грн., що на 22 млн. 093,9 тис. грн. більше, ніж минулого року.

Розрахунковий прогнозний обсяг доходів спеціального фонду бюджету міста складає 57 млн. 273,1 тис. грн., що на 14 млн. 542,4 тис. грн. менше за надходження 2013 року. За словами начальника фінуправління, необхідно збільшити дохідну частину більш ніж на 20 млн., бюджету не вистачає джерел доходів на покриття видатків по основних галузях.

Так, на освіту відхилення складає 25,2 млн. грн., на медицину 19 млн. грн., загалом по житлово-комунальному фонду — 4 млн., всього по бюджетних запитах — 60 млн.

На залишках фонду спеціального бюджету міста наразі є близько 2 млн. грн., які згодом планується перенаправити на погашення кредиторської заборгованості.

Щодо власне проекту бюджету міста, який розглянуть на комісіях та сесії міської ради в понеділок
3 лютого, планується встановити загальний обсяг доходів бюджету міста на 2014 рік у сумі 490 млн. 527,1 тис. грн., обсяг доходів загального фонду бюджету визначено на суму 432 млн. 117, 8 тис. грн., спе­ціального фонду бюджету — 58 млн. 409,3 тис. грн.

Зі запланованого загального обсягу видатків бюджету міста на 2014 рік — 490 млн. 527,1 тис. грн. — обсяг видатків загального фонду бюджету становитиме 431 млн. 930,8 тис. грн. та видатків спеціального фонду бюджету — 58 млн. 596,3 тис. грн. за тимчасовою класифікацією видатків і кредитування місцевих бюджетів.

ВИКОНКОМ ЗАТВЕРДИВ ГРАФІК ПОДАЧІ ВОДИ НА ПОТОЧНИЙ РІК

Виконком розглянув і схвалив питання водозабезпечення в Ужгороді. Так, до кінця 2014 року вода для всіх користувачів буле подаватися згідно з розробленим графіком. Години подачі води визначені так: із 6.00 до 9.00, з 12.00 до 14.00, з 18.00 до 23.00. При цьому графік подачі може змінюватися з огляду на забрудненість, мутність води в каналі або ж при аварійних ситуаціях.

ВІДОКРЕМЛЕНИЙ ЖРЕР ЗНОВУ... ПРИЄДНАЮТЬ

Виконком ухвалив рішення провести реорганізацію ЖРЕРу № 1, за попередніми підрахунками, зекономивши на цьому 100 тис. грн. Цей ЖРЕР планується приєднати до ЖРЕРу № 5. Остаточне рішення буде ухвалене на сесії Ужгородської міської ради в понеділок. Цікаво, що ЖРЕР, про який іде мова, утворився у 2011 році, тоді його виокремили зі структури ЖРЕРу № 5 через значний обсяг робіт із утримання і обслуговування житлового фонду.

НА ГРОМАДСЬКИХ РОБОТАХ БЕЗРОБІТНІ ПРАЦЮВАТИМУТЬ У ПАРКАХ, КШЕПІ ТА МСРЦ «ДОРОГА ЖИТТЯ»

Виконком розглянув проект рішення «Про організацію громадських робіт у 2014 році». Місцями для проведення громадських робіт визначені МСРЦ «Дорога життя», КП «Парк культури та відпочинку «Боздоський», КП «Парк культури та відпочинку «Під замком», КШЕП. Фінансуваня громадських робіт буде проводитися з бюджету та Фонду загальнообов’язкового страхування на випадок безробіття.

НАРКОМАНИ В УЖГОРОДІ Є І З ЦИМ ЩОСЬ ТРЕБА РОБИТИ

Члени виконкому також засвідчили, що явище наркоманії в місті, на жаль, присутнє. Згідно з наведеною статистикою, на кінець 2013 року на обліку в обласному наркологічному диспансері перебували 1543 особи з діагнозом «алкоголізм», 146 наркоманів та 9 токсикоманів.

Підрозділами міськвиконкому впродовж минулого року спільно з працівниками МВ УМВС було проведено 16 рейдів-перевірок щодо виконання вимог про ведення торгівлі спиртними напоями, а також спільні рейди з виявлення осіб, які вживають наркотичні засоби. Ці рейди були безуспішними, оскільки наркотики вживають зазвичай приховано, якнайдалі від сторонніх очей. В місті організований прийом лікаря-нарколога обласного наркологічного диспансеру в міській дитячій поліклініці на базі підліткового кабінету. За минулий рік педіатричною службою міста проведено 322 бесіди, прочитано 103 лекції, випущено 50 санбюлетенів.

Стосовно політичної ситуації у країні, регіоні й Ужгороді, то це питання розглядатимуть під час сесії міськради в понеділок 3 лютого.

ТЕГИ : віктор погорєловЖРЕР

Коментарі :


06.02.2014 16:00 земляк

Дивно, що в європейському місті, переможці у Другій Світовій війні та їх нащадки й надалі будуть... митися по графіку!
Очевидно, що й надалі нас будуть кусати бродячі собаки...
Що й надалі "правити бал" в комуналі буде не приватна власність, а... пост-радянські ЖЕКи!

Бідні жителі міста, тобто... погорельці!


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат