Чемпіонат Закарпаття. Огляд-аналіз 17-го туру вищої ліги

Євген Свищо для rionews 28.10.2014 15:05 СПОРТ

У дорослих феєрили «ДЮФК Мукачево» та «Середнє»

Загальна статистика

Ігровий день був чудовим для гостей, які встановили два свої нові рекорди: результативності – 2.75 гола за поєдинок (при середній за сімнадцять турів – 0.93 за матч) та набраних очок – 75 % (при середньому показнику за сімнадцять турів – 29.4 %).

Щодо окремих поєдинків

«ДЮФК Мукачево» показало клас

Головна сенсація сталась у одному з двох найконкурентніших матчів дня дорослої вищої ліги у Волівці, де найреальнішою мала стати мирова. Трохи меншою була ймовірність мінімальної перемоги господарів. Та мукачівці вперше в цьому сезоні забили в одному матчі більше трьох мячів та тріумфували.

Сором на очах власних фанів

Ще одна несподіванка сталась в Іршаві, де найреальнішою була мінімальна звитяга гостей. Трохи меншою була була ймовірність нічиєї. Та середнянці припинили свою триматчеву виїзну безгольову серію і вперше забили на чужому полі більше двох мячів. Відзначаємо,що в двобої проти іршавців кращий любительський клуб західної частини Закарпаття забив стільки ж голів, як у восьми попередніх своїх гостьових поєдинках разом узятих.

«Поляна» показала пять

Трохи передбачуваніше завершилась центральна битва дня дорослої вищої ліги в Поляні, де господарі мали вигравати з різницею в 2-3 голи. Та виноградівці втретє в поточному чемпіонаті не забили на виїзді жодного мяча. І якщо в Середньому севлюшці взяли одне залікове очко, в Хусті вони також були близькими до здобуття дорогоцінних пунктів, то в Поляні подібна інтрига для них могла зявитись тільки в формі примари. Хет-триком за господарів відзначився найкращий гравець 3-го кола у складі жовто-синіх, і що

найголовніше – вихованець місцевої футбольної школи, Василь Попович. Ще по мячу забили Володимир Бабич та Василь Горський. Цим шаленим рахунком полянці вибачились перед своїми фанами за ляп у минулому турі. По його закінченні уболівальники стоячи дякували своїм улюбленцям за свято футболу. Після цього фактично чемпіону у завершальних матчах слід не опускати планку чемпіона Закарпаття, тримаючи її для свого наступника.

Автогол ціною в комплект нагород

Передбачуваніше завершився другий з двох найконкурентніших поєдинків дня дорослої вищої ліги в Довгому, де найреальнішою вважалась нічия. Трохи меншою була ймовірність мінімального виграшу гостей. Господарі були в ослабленому стані, та до певного часу вони чинили гідний опір. Рикошет від захисника «Боржави», що замкнув удар-простріл від оболонця Миколи Росохи (якого футбольна громадськість знає за прізвиськом Мітю), вирішив долю гри на користь зелених. До слова, пивовари вчетверте в цьому сезоні не пішли з чужого поля без забитого мяча. Як наслідок, із цих чотирьох гостьових поєдинків (двічі з Довгому і по разу з Воловця і Мукачева) вони вивезли девять залікових очок із дванадцяти можливих.

У юнаків приємно здивували «Севлюш» та «Бужора»

Загальна статистика

Ігровий день був хорошим для господарів, які здобули 77.8 % залікових очок (при середньому показнику за сімнадцять турів – 59.1 %) та показали якісну середню різницю голів – (+ 1.67) за поєдинок (при середньому показнику за сімнадцять турів – (+ 0.56) за матч).

Щодо окремих поєдинків

«Севлюш» приголомшив Свалявщину

Головна сенсація сталась у одному з двох найконкурентніших поєдинків дня юнацької вищої ліги в Поляні, де гості мали вигравати з різницею в 1-2 мячі. Та

виноградівці вперше в цьому сезоні забили більше чотирьох голів і розгромили опонентів.

«Бужора» дала бій

Ще одна несподіванка сталась у Іршаві, де гості мали громити опонентів із різницею в 2-4 мячів. Та середнянці припинили свою чотириматчеву серію, протягом якої щоразу забивали більше трьох голів, і ледь не втратили золоті очки.

Чергові три для «Оболоні»

У другому з двох найконкурентніших поєдинків дня в Довгому гості мали вигравати з різницею в 1-2 мячі. Пивовари вчетверте в поточній першості забили на чужому полі більше одного гола. Така якісна результативність у цих чотирьох матчах (двічі в Довгому і по разу в Поляні та Воловці) дозволила молоді з Хуста вивезти звідти 100 % залікових балів.

«ДЮФК Мукачево» знову розбило горян

Найпередбачуваніше завершився двобій у Воловці, де гості мали перемагати з різницею в 2-3 голи. Цікаво що мукачівці більше трьох мячів забили тільки вдруге в цьому сезоні. Попереднього разу їм це вдалось зробити в тому ж таки Воловці.

***

Переміщення команд

Кому вгору?

У поточних таблицях на одне місце вверх піднялись дорослі склади «Середнього» та «Оболоні». Середнянці вчетверте увійшли до двійки лідерів, у межах якої провели трохи менше половини цього сезону. Пивовари вдруге опинились у призовій зоні, в рамках якої перебували трохи менше трьох пятих частин поточного чемпіонату.

Кому вниз?

На дві сходинки в зворотньому напрямку перемістилась основа «Севлюша». Виноградівці втретє вилетіли з призового тріо, за межами якого знаходились трохи менше половини цього сезону.

***

Результати 17-го туру: «Карпати» Воловець – «ДЮФК Мукачево» – 4:6 (юнаки –1:4), «Бужора» Іршава – «Середнє» – 0:4 (0:1), «Поляна» – «Севлюш» Виноградово – 5:0 (1:5), «Боржава» Довге – «Оболонь» Хуст – 0:1 (0:2),

Турнірне положення після 17-го туру:

Дорослі: «Поляна» – 43 (різниця голів – 37:10), «Середнє» – 31 (34:5), «Оболонь» – 31 (23:16), «Севлюш» – 29 (30:19), «ДЮФК Мукачево» – 21 (22:33), «Боржава» – 14 (17:29), «Бужора» – 13 (15:37), «Карпати» – 9 (19:48),

Юнаки: «Середнє» – 41 (50:10), «Севлюш» Виноградово – 35 (35:10), «ДЮФК Мукачево» – 35 (31:8), «Оболонь» Хуст – 33 (28:10), «Поляна» – 17 (20:40), «Бужора» Іршава – 12 (9:25), «Боржава» Довге – 11 (13:41), «Карпати» Воловець – 6 (11:53).

Євген Свищо для rionews

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат