Чи зійдуться закарпатські мажоритарники на публічні дебати (ОГЛЯД ВИБОРЧОГО ПРОЦЕСУ В ОБЛАСТІ)

admin 10.10.2014 10:18 ПОЛІТИКА

Ужгородський прес-клуб традиційно до виборів здійснює спеціальний інформаційно-аналітичний виборчий проект за підтримки Фонду ЗМІ Посольства США в Україні.

Серед заходів, про які ми Вам повідомлятимемо, прес-клуб періодично розсилатиме інформаційний бюлетень. Таку розсилку ми здійснюємо «щовиборів». У разі використання повної чи часткової інформації, будь ласка, вказуйте джерело «Інформаційний виборчий бюлетень Ужгородського прес-клубу».

Усіх кандидатів по виборчому округу № 68 (Ужгород, Ужгородський район, Чоп) запрошують на публічні дебати на центральну площу міста.
Про під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі повідомив кандидат у народні депутати, один з лідерів ужгородського Євромайдану Юрій Світлик.
За його словами, публічні дебати заплановані на наступну неділю. Запрошувати будуть усіх кандидатів по 68-му виборчому округу.  
«Ми всіх запросимо. Хочемо, аби виборці могли самі зробити висновки», – сказав Юрій Світлик.
Орієнтовний час початку публічних дебатів – 14.00.  

Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль під час прес-конференції сказав, що хотів би, щоб закарпатські кандидати у нардепи ставилися один до одного толерантно.   «Я хотів би, аби в наших шести округах вибори пройшло відкрито, демократично. Хотів би запросити громадськість краю повідомляти про ті ганебні факти   підкупу виборців, про те, що порушує виборче законодавство. Я запрошую всіх, якщо це можливо виявляти такі явища. На нарадах із правоохоронцями і керівниками районів і міст я наголошую на цьому. Для нас важливо, щоб вибори пройшли чесно, відверто», – сказав Губаль.

Прес-служба «Блоку Петра Порошенка» надала офіційний коментар з приводу заяви відомого журналіста Мустафи Найємащо президентська партія не підтримує братів Балог, хоча ще 14 вересня їх анонсував як мажоритарників від партії лідер Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко.   Роз'яснити ситуацію ми попросили самого Віктора Балогу та партію Петра Порошенка.   Віктор Балога заявив, що разом з братами   сам відмовився від підтримки партії. Дала свою відповідь і партія. "У відповідь на ваш запит стосовно того, чи дійсно кандидати у народні депутати Віктор та Іван Балоги були позбавлені підтримки партії «Блок Петра Порошенка», повідомляємо, що Віктор та Іван Балоги балотуються до Верховної ради України як самовисуванці", - йдеться у відповіді прес-служби. "Питання про підтримку партією панів Балог викликало гостру реакцію серед ЗМІ та виборців. З огляду на це, партія прийняла рішення про відмову щодо висування вищезазначених осіб на виборах до Верховної Ради України , як кандидатів від «Блоку Петра Порошенка» на одномандатних округах Закарпатської області».

В Ужгороді триває передвиборча кампанія. Дехто з   кандидатів вдається до незвичних способів агітації, залучаючи виборців не програмами своєї роботи у ВР, не обговоренням перших законопроектів, які подасть на розгляд Верховної Ради, не обіцянками вирішувати всі насущні проблеми простого люду, а… співом.
Відома своїм нестандартним підходом до проведення передвиборчої агітації   кандидатка у нардепи по 68-му виборчому округу (Ужгород , Ужгородський район,   Чоп) Ніколетта Сабов в центрі Ужгорода влаштувала караоке. На площі Театральній, де зараз розташована її агітпалатка, оформлена у стилі весільної арки, перехожих запрошують співати пісень. А тим часом відомі хіти виконують організатори караоке, які, закликаючи ужгородців голосувати за претендентку на депутатське крісло, забули   її прізвище. Містяни поки не надто активно долучаються до «політичних співів», однак, агітаційна палатка, з якої звучать пісні, на фоні інших таки більше привертає увагу.   Вже встигли прозвучати пісні з репертуару Алли Пугачової, гурту Би-2 та Злати Огневич.

На території Закарпаття будуть працювати мобільні групи, які виявлятимуть факти підкупу виборців та фіксуватимуть на відео нечесне голосування.
Про це під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі повідомив громадський активіст Василь Маняк. За його словами, невдовзі на Закарпатті запрацюють мобільні групи, завданням яких буде виявляти порушення під час передвиборчої кампанії та в день голосування.
«Якщо у когось з’явиться ідея роздавати гроші, чи влаштовувати каруселі, попереджаю, що будуть сформовані мобільні групи, вони працюватимуть із відеокамерами і все фіксуватимуть. Повірте, кандидатам, які це роблять буде гірше, ніж у випадку зі смітниками», – сказав В. Маняк.
«У ці мобільні групи входитимуть громадські активісти, а також члени Правого сектору», – додав він.

«Не можна відділити ті зміни, які повинні відбутися в Україні, від політики, це ілюзія повна». Так міністр освіти і науки Сергій Квіт відповів на запитання журналістів на прес-конференції щодо своєї участі у виборчій кампанії та відвідин УжНУ. Сергій Квіт наголосив, що нараз перебуває у відпустці, на законних підставах може   займатися виборчої діяльністю і використовує відпустку з двома цілями: «Я є 11-й номер у списку Блоку Петра Порошенка, а з іншого боку я відвідую області, де я ще не був, перебуваючи на посаді міністра, зокрема Львів, Закарпаття, Одесу, щоб розповісти про   новий закон про вищу освіту, як він має працювати. Окреме питання - це середня освіта, готуємо два законопроекти».  
За словами Сергія Квіта, ми повинні мати парламент, «який би, якщо не був би парламентом однодумців, то людей, які мають суголосні думки, які хочуть провести зміни, потрібні Україні". «Нам потрібна саме така нова Верховна рада, тому намагаюся до цього долучитися і переконати людей, які зміни в освіті і науці потрібно впроваджувати. Мене хвилює те, що відбувається довкола мене. Не думаю, що я повинен мовчати. Навпаки, чим більше мене питають, тим більше я відповідаю».

10 жовтня ОВК № 68 проводить   жеребкування по наданню ефірного часу партіям і кандидатам
Проведення жеребкування щодо черговості надання ефірного часу на Закарпатській обласній державній телерадіокомпанії «Тиса-1» для проведення передвиборчої агітації (телерадіоканал) партіям, кандидати у народні депутати від яких зареєстровані у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, буде проведено 10 жовтня 2014 року о 17.00.
Цього ж дня, але о 18.30, відбуватиметься жеребкування щодо черговості   надання ефірного часу на ЗОДТРК «Тиса-1» для проведення передвиборчої агітації кандидатам, зареєстрованим в одномандатних виборчих округах №№68, 69, 70, 71, 72, 73. Жеребкування відбуватиметься за адресою:   м.Ужгород, Студентська набережна, 8 (ПАДІЮН) кабінет 200.

admin


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : вибори 2014

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат