Чемпіонат Закарпаття. Огляд-аналіз 14-го туру у вищій лізі

Євген Свищо для   rionews           26.09.2014 19:49 СПОРТ

 

У дорослих відбулось воскресіння «Карпат»


Загальна статистика
Цей тур, який завершив друге коло, був чудовим для гостей, що повторили цьогорічний рекорд 2-го та 6-го турів – 58.3 % від можливих набраних очок (при середньому показнику за чотирнадцять турів – 28 %) та показали непогану середню різницю голів — (- 0.5), при середній за чотирнадцять турів — (- 1).

Щодо окремих поєдинків
«Середнє» постраждало в горах
Головна сенсація сталась у Волівці, де «Середнє» мало перемагати місцеві «Карпати» з різницею в 1-2 голи. Однак, середнянці вже вчетверте в цьому сезоні не змогли забити на виїзді жодного мяча і дозволили господарям здобути один заліковий бал.  

Шалений камбек від «Севлюша»
Найбільш конкурентним мав стати матч у Довгому, де ми очікували на мирову. Підсумкова мінімальна звитяга гостей не викликала здивування. «Боржава» завдяки Михайлу Чедрику, який заробив та реалізував пенальті, половину двобою вела в рахунку – 1:0. Другий тайм пройшов за домінування Юрія Чонки і компанії. Саме екс-гравець «Металіста» в середині 2-го тайму пострілом з льоту з 25-ти метрів поклав круглого в праву девятку воріт Івана Шимана – 1:1. Аналогічний шедевр вдався його партнеру Юрію Віщаку, який на завершенні атаки лівим флангом наважився на обвідний удар у дальній кут – 1:2. Як не дивно, та це тільки третій гостьовий поєдинок виноградівців, у якому вони забили більше одного разу.  

«Оболонь»   прорвало на розгром

У Хусті господарі мали перегравати опонентів з різницею в 2 голи. Іршавці вдруге в поточному чемпіонаті змогли забити на виїзді хоча б один раз, та це не дозволило їм уникнути третього поспіль виїзного розгрому. Головним його ковалем   став Ігор Пилип, який оформив дубль. Ще по одному мячу забили Ярослав Мадяр та два Миколаї – Росоха і Вурста.

«Поляна» взяла максимум мінімальними зусиллями  
Найбільш передбачувано завершився центральний поєдинок у Мукачеві, де полянці мали перегравати господарів у 1-2 голи. Однак, полянці втретє в цьому сезоні не змогли забити на чужому полі більше одного разу. Єдиний влучний постріл з 15-ти метрів реалізував Василь Ковтун, якому асистував Володимир Бабич.
***
У юнаків феєрили гості

Загальна статистика

Ігровий день пройшов без особливих сенсацій і був чудовим для гостей, які показали хорошу результативність – 2.25 гола за поєдинок (при середній за чотирнадцять турів – 1.16 за матч) та здобули 50 % від можливих залікових очок (при середньому показнику за чотирнадцять турів – 35.1 %).

Щодо окремих матчів

«Бужора» дала бій фавориту

Незначна несподіванка сталась у Хусті, де господарі мали вигравати з різницею в 2-3 голи. Цьому посприяло й те, що іршавці продовжили свою серію виїзних матчів без забитих мячів до трьох поспіль. Та оболонці розродились тільки одним взяттям воріт від Владислава Хайнаса.

Не та тепер «Боржава»

Більшого ми очікували від господарів у найбільш конкурентній грі в Довгому, де місцеві мали програвати з різницею в 1-2 голи. Однак виноградівці вдруге в цьому сезоні забили на чужому полі більше двох разів. Посприяв цьому швидкий мяч від Івана Козуба, який завершив атаку по центру – 0:1. Не вибили з переможної колії гостей численні офсайди, які фіксували в їх нападників асистенти арбітрів. На 45-й хвилині, після навісу з кутового, гості подвоїли рахунок. Євген Андрух ударом з 12-ти поцілив точно в правий кут – 0:2. На 56-й хвилині Артур Вайда забив гол-красень, коли наважився на удар з-за меж штрафного майданчика. Круглий залетів під поперечину і встановив остаточний рахунок – 0:3.

Симчо сильніший за цілі «Карпати»

У Воловці гості мали громити опонентів з різницею в 3 голи, та зробили це з більшою різницею. І це при тому, що підопічні Сергія Чопика вперше забили на виїзді більше двох мячів. Найбільший внесок зробив Віктор Симчо, на рахунку

якого хет-трик. Ще по одному разу відзначились Михайло Головко та Едгар Русин.

Все за розкладом молоді з Мункача

Найпередбачуваніше, аж до різниці голів, завершилась центральна битва туру в Мукачеві. До позитиву полянців враховуємо те, що вони перервали свою двоматчеву гостьову серію без забитих мячів.

У поточних таблицях, за наслідками 14-го туру, жодних змін не відбулось.
14 тур, 14 вересня: «Карпати» Воловець – «Середнє» – 0:0 (юнаки – 0:5), «Боржава» Довге – «Севлюш» Виноградово – 1:2 (0:3), «Оболонь» Хуст – «Бужора» Іршава – 5:1 (1:0), «ДЮФК Мукачево» – «Поляна» – 0:1 (3:1),
Турнірне становище після 14-го туру
Дорослі:
«Поляна» – 37 очок (різниця голів — 31:7), «Середнє» – 25 (22:4), «Севлюш» – 25 (27:14), «Оболонь» – 24 (19:16), «Мукачево» – 14 (13:29), «Боржава» – 13 (17:20), «Бужора» – 12 (13:28), «Карпати» – 8 (13:37),
Юнаки: «Середнє» – 32 (37:10), «ДЮФК Мукачево» – 29 (25:5), «Оболонь» – 27 (20:8), «Севлюш» – 26 (25:9), «Поляна» – 17 (19:23), «Бужора» – 9 (6:22), «Боржава» – 8 (12:33),   «Карпати» – 6 (10:44).
                                                                                                     

Фото з гри "Боржава" - "Севлюш".

Євген Свищо для rionews

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат