Огляд-аналіз 12-го туру ЧЗ у Вищій лізі + фото з гри "Оболонь" - "Поляна"

Євген Свищо для rionews 11.09.2014 18:19 СПОРТ

 

У дорослих найцікавіше було в Хусті та Довгому.

Загальна статистика

Тур пройшов без суттєвих сенсацій та за невисокої результативності – 2 голи за поєдинок (при середній у дванадцяти турах – 2.81 за матч). Певні несподіванки стались тільки в Хусті та Довгому.

***

Щодо окремих поєдинків

Драма на «Оболонь-арені»


«Оболонь», у одному з центральних матчів 2-го кола, мала чіплятись хоча б за нічию. А за якісної самовіддачі пивовари могли розраховувати на мінімальну перемогу. Цьому дуже посприяли три вилучення двох стовпів оборони «Поляни» Юріїв Береша та Кохана і воротаря Мирослава Лютнянського. Однак все, на що спромоглись господарі – гол Олександра Браєра. У свою чергу полянці вчетверте в сезоні забили на виїзді більше одного гола. Сталося це завдяки влучним пострілам Василя Поповича з гри та його тезки Куделка з пенальті. Цей вирішальний стандарт, після слаломного забігання через півполя, заробив Василь Ковтун.

Річкові опустили фаворита на грішну землю

У конкурентному двобої в Довгому найреальнішим результатом також вважалась нічия, хоча за кращої самовіддачі середнянці мали вигравати мінімально. Однак, вони втретє в чемпіонаті не змогли забити на виїзді. І хоча їх опонентам також не вдалося відзначитись із гри, та перемогу їм приніс м'яч Михайла Чедрика з пенальті.

Три залікові бали від Нурієва для міста над Латорицею

Трохи очікуваніше завершили свій поєдинок мукачівці, які мали вигравати в 2 м'ячі. Посприяло цьому те, що горяни втретє в сезоні не змогли забити на чужому полі жодного разу. Однак, городяни задовольнились єдиним влучним пострілом Анатолія Нурієва.

Чонка і компанія знову перемогли

Найпередбачуваніше завершився двобій у Виноградові, де господарі мали перемагати в 2-3 голи. Посприяло цьому й те, що іршавці вп'яте в чемпіонаті не змогли відзначитись на виїзді. Розгромну звитягу їх опонентам принесли м'ячі Мирослава Мудри, Юрія Чонки та Себасьяна Шопоти.

***

У юнаків пивоварам було також несолодко

Загальна статистика


Ігровий день був непоганим для господарів, які здобули 66.7 % можливих залікових очок (при середньому показнику за дванадцять турів – 56.3 %) та змусили виїзні клуби встановити новий антирекорд забитих голів – 0.25 гола за поєдинок (при середньому показнику за дванадцять турів – 1.08 за матч). Нагадаємо, що попереднє антидосягнення гостьових команд (0.5 мяча за гру) було встановлене в 3-му та повторене в 7-му та 9-му турах.

«Поляна» дала бій грізному опоненту

Головна несподіванка сталась у Хусті, де господарі мали вигравати з різницею в 1-2 голи. На руку пивоварам було те, що полянці вдруге поспіль поїхали з чужих полів без забитих м'ячів. Та місцеві не реалізували кілька реальних нагод і змусили фанів шукати винних серед суддівського корпусу.

Розгром клубу імені однієї гори

У Виноградові господарі мали перемагати з різницею в 2 голи. Та іршавці вп'яте в цьому сезоні не змогли відзначитись на виїзді бодай одним м'ячем і дозволили супернику перевершити всі очікування.

Фаворити взяли своє

Найпередбачуваніше завершили свої двобої середнянці та мукачівці. У Довгому гості мали вигравати з різницею в 1-2 голи, та вчетверте в поточній першості не змогли забити більше одного м'яча і задовольнились мінімальною звитягою.

У Мукачеві господарі були зобов'язані громити головного аутсайдера, який до цього на виїзді забивав тільки один раз, із різницею в 3-5 м'ячів і без надзусиль вклався в наш прогноз.

***

Переміщення клубів за наслідками 12-го туру:

Кому вгору?


У поточних таблицях, за наслідками 12-го туру, на одне місце вгору піднялись основні склади «Севлюша», «ДЮФК Мукачева» та «Боржави». Виноградівці втретє увійшли до призової трійки, в рамках якої провели загалом чотири ігрові тижні. Мукачівці вчетверте увійшли до першої п'ятірки, в межах якої перебувало протягом семи змагальних неділь. Довжанці втретє піднялись до шістки кращих, в рамках якої провів тільки два ігрові тижні.

Кому вниз?

Натомість, на дві та одну сходинки в зворотньому напрямку перемістились «Бужора» та «Оболонь» відповідно. Іршавці втретє відійшли за межі першої шістки, в межах якої перебували тільки протягом трьох змагальних неділь. Пивовари вдруге випали за межі призової зони, в рамках якої загалом протримались протягом дев'яти ігрових тижнів.

***

Результати 12-го туру: «Оболонь» Хуст – «Поляна» – 1:2 (юнки – 0:0), «Боржава» Довге – «Середнє» – 1:0 (0:1), «Севлюш» Виноградово – «Бужора» Іршава –3:0 (3:0), «ДЮФК Мукачево» – «Карпати» Воловець – 1:0 (3:0).

Турнірне становище за наслідками 12-го туру:

Дорослі:
«Поляна» – 31 очко (різниця голів – 28:7), «Середнє» – 21 (19:4), «Севлюш» – 21 (24:12), «Оболонь» – 21 (14:12), «ДЮФК Мукачево» – 13 (12:27), «Боржава» – 12 (15:17), «Бужора» – 11 (11:22), «Карпати» – 7 (13:35);

Юнаки: «Середнє» – 26 (28:9), «ДЮФК Мукачево» – 25 (22:4), «Оболонь» – 24 (18:4), «Севлюш» – 22 (22:9), «Поляна» – 16 (15:17), «Боржава» – 8 (12:29), «Бужора» – 6 (5:21), «Карпати» – 5 (7:36).

Євген Свищо для rionews

ТЕГИ : чемпіонат закарпаттячемпіонат закарпаття 1 ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат