Футбол. "Говерла" поступилася "Металісту" (Відео)

Інформаційний відділ ФК "Говерла" 18.08.2014 17:13 СПОРТ

До поєдинку команди підходили в оптимальній формі. У "Говерлі" не було значних кадрових втрат, окрім Герасимюка та Надя. У "Металіста" пропускав гру Папа Гуйє, який, до слова, єдиний зумів розписатись у воротах нашої команди в останньому матчі. У стартовому складі у обох колективах вийшли новоспечені новачки: Кобін та Кузнєцов відповідно.


Напруга гри відчувалась з перших хвилин. На 6 хв. подача з кутової позначки знайшла голову Сержа Акакпо - вище воріт. Вже через хвилину господарі відповіли. Проте удар Ребенка вийшов легкою здобиччю для Коваля.

Згодом Трухін зумів вийти на оперативний простір, проте як слід не розібрався у ситуації. "Говерла" намагалась грати другим номером і ужгородські футболісти намагались знайти щастя у контратаках. "Металіст" же взяв м’яч під власний контроль і атакував позиційно. Одна з таких атак ледь не завершилась голом, але простріл півзахисника господарів   у підкаті вчасно ліквідував Акакпо.

Під кінець першої сорокап’ятихвилинки "Металіст" вкотре розіграв чудову багатоходівку. Жажа віддав на Кобіна в центр, той відпасував далі на Ребенка. Удар з лівого флангу пройшовся над воротами.

У другому таймі перший гострий епізод виник на 50 хв. Клейтон Шав’єр хорошим пасом вивів Ребенка на вільний простір. Удар низом в дальній кут вийшов трохи не точним. Згодом екс-гравець нашого клубу Василь Кобін небезпечно пробивав по воротах. Забракло лічених сантиметрів.

В’ячеслав Грозний вирішив підсилити середину поля випустивши Степанюка замість Шацьких. З виходом півзахисника, відразу ж, з’явились гострі епізоди. Спочатку Степанюк був першим на підберанні і завдав потужного пострілу в дотик. М’яч пролетів повз ворота. Трохи згодом, вийшовши із зони лівого інсайду віддавав хороший пас, проте захисники відбили загрозу.

Здавалось, "Говерла" доведе цей матч до сухої нічиї, здобувши на виїзді цінний один заліковий пункт з грізним опонентом. Проте, 70 хв. для нашої команди стала крахом всіх надій. Едмар з правого флангу виконав прицільну передачу на Гоменюка, який пробив головою. М’яч на шляху ще й знайшов ногу Шав’єра, чим дезорієнтував захисників.

"Говерла" побігла відіграватись. Проте всі навісні передачі опинялись в руках у Богдана Шуста. На 87 хв., "Говерла", все ж, могла витиснути максимум з моменту. Панфілов, який вийшов на заміну, міг стати героєм зустрічі. В’ячеслав, буквально, видряпав круглого в оточенні трьох захисників, але удар, на жаль, ті ж захисники встигли заблокувати.

Гол: Гоменюк (70).

Говерла: Коваль, Люлька, Ягодінскіс, Акакпо, Хомин, Тудосе, Павленко (Панфілов, 85), Фещук, Шацьких (Степанюк, 66), Трухін (Каверін, 59), Кузнєцов. Запас: Бабенко, Де Ліма, Райчевіч, Качараба.

***

В’ячеслав Грозний: "При рахунку 0:0 Степанюк зобов'язаний був забивати"

Пропонуємо вашій увазі післяматчевий коментар головного тренера ФК "Говерла" В’ячеслава Грозного. Як повідомляє офіційний сайт ФК "Металіст" наш коуч віддає належне харківській команді, шкодує за змарнованою нагодою Степанюка та закликає до припинення кровопролиття на сході держави.

"Граючи з топ-клубами, до числа яких, безумовно, "Металіст" відноситься за всіма складовими: по організації справи, по інфраструктурі, за підбором виконавців - з усього, цікаво себе перевіряти. Результатом, звичайно, я незадоволений, тому що при рахунку 0: 0 Степанюк зобов'язаний був забивати. Тоді була б абсолютно інша гра: я б перейшов у три захисника і спробував би максимально знівелювати перевагу "Металіста" на флангах - особливо на лівому фланзі, де грав Ребенок. На мій погляд, Степанюк прийняв неправильне рішення - віддав передачу, а її заблокували.

Було ще кілька напівмоментів - багато моментів в таких матчах не буває. У першому таймі ми застосували пресинг, постаралися позбавити "Металіст" м'яча, не давали розвертатися ні на аутах, ні на початкових ударах. Сил у нас на це, в принципі, вистачало, але було занадто багато браку. На розминці ми вже побачили, що деякі хлопці хвилюються - деякі на такому рівні не грали. Просили їх заспокоїтися, тому, напевне, і це в чомусь позначилося.

У порівнянні з минулим сезоном основна частина команди випала: і ваш Шарпар, і Кочіш, який виїхав до Чикаго, і Буяльський, який в київському "Динамо", і Балафас - вони складали кістяк у середній лінії. Поки дуже складно конкурувати з такими командами.

Я засмучений, що ми не взяли очки. Коли команда тільки створюється, то важливо отримати позитив від набраних очок у грі з великими клубами. Наприклад, як "Олімпік" відібрав очки у "Динамо", обіграв "Зорю", психологічно вони себе почувають добре. Ми ж поки не можемо перемогти. Ближче до перемоги ми були в матчі з "Ворсклою", в першому таймі з "Карпатами". Йде процес створення нової команди.

"Металіст" можу привітати з перемогою - це хороша команда, що й казати. Вони одні з кращих в Україні. Я особисто їздив до Львова дивитися на гру з "Шахтарем", я розглянув багато нюансів і, в принципі, розумів, що харків'янам не можна давати м'яч, потрібно грати щільно. Але одна справа керувати фішками і говорити, а інша справа - виходити на поле і втілювати все це протягом 90 хвилин. Якби у нас було менше браку, то і втомлювалися б ми менше.

Дуже хотілося б, щоб швидше закінчилися всі ці неподобства проти нашої країни на сході України. Ви знаєте, я іноді емоційно завожуся з футбольного приводу, але ж хлопцям-військовим і звичайним людям там значно складніше, ніж нам тут всім разом узятим. У нас тут пресинг, тактика, забив не забив, а люди там - це справжні герої. І це так важливо! Важливо, щоб вся країна об'єдналася, підтримала. Щоб усі ці політичні внутрішні чвари були відкинуті. Потрібно об'єднатися і очистити країну від усіх тих, хто заважає нам жити!"

***

Наступний тур відбудеться через два тижні, тим часом в Україні пройдуть ігри 1/16 фіналу Кубка України

***

Говерла підсилилася 18-річним нападником київського Динамо

Ужгородці знову орендували гравця з лави запасних гранду, аби компенсувати кадрові втрати у міжсезонні.

18-річний нападник Вадим Петров, в минулому сезоні виступав за молодіжну команду «Динамо» та Ю-19 (загалом він провів 29 матчів і забив 9 м'ячів), орендований «Говерлою» і вже внесений в заявку не сезон.

Мабуть, перший час Петров буде виступати за молодіжну команду «Говерли», хоча і тренувався до цього з основою.

Нагадаємо, що «Говерла» також орендувала у «Динамо» голкіперів Мирослава Боня і Максима Коваля, форварда В'ячеслава Панфілова, півзахисника Віталія Каверіна, захисників Віталійса Ягодинскіса і Сергія Люльку.

14 — Удари — 8
2 — Удари у створ — 2
12 — Кутові — 7

4-й тур
15—17 серпня:

«Олімпік» — «Шахтар» (17.00. 1200),
«Металург» (З) — «Дніпро» (21.00. 10000),
«Ворскла» — «Металург» (Д) (19.30. 4700),
«Чорноморець» — «Зоря» (19.30. 13200),
«Металіст» — «Говерла» (21.30. 6730),
«Волинь» — «Карпати» (19.30. 7000),
«Іллічівець» — «Динамо» (19.30. 12140).

5-й тур
29 серпня, п’ятниця:

«Шахтар» — «Іллічівець» (19.00)
30 серпня, субота:
«Говерла» — «Олімпік» (17.00)
«Динамо» — «Чорноморець» (19.30)
31 серпня, неділя:
«Карпати» — «Металург» (З) (17.00)
«Металург» (Д) — «Металіст» (19.30)
«Дніпро» — «Ворскла» (19.30)
«Зоря» — «Волинь» (19.30)

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ

Інформаційний відділ ФК "Говерла"

ТЕГИ : ФК Говерлапрем’єр-ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат