Футбол. "Говерла" грає внічию з "Ворсклою" (Фоторепортаж)

08.08.2014 20:35 СПОРТ

 

У в цілому рівному матчі, який відкривав 3-й тур, "Говерла" взяла друге очко в новому сезоні.

До цього матчу обидва колективи підходили з цілеспрямованим мотивом – здобути очки. Втім, якщо у випадку ужгородців, колектив Грозного задовольнила б і нічия. То полтавська команда нічого крім перемоги позитивним результатом не сприймала б. З одного боку «Говерла», яка виборола тільки один заліковий пункт, у поєдинку з «Карпатами», та поступилася в матчі з Запорізьким «Металургом». З іншого - підопічні Сачка, котрі хоч і не провально, але безрезультатно погостювали у лідерів нашого чемпіонату «Динамо» та «Шахтаря». Тут варто звернути увагу і на склад обох колективів. «Говерла» тільки у процесі вимушеного створення нової команди. А от честь «Ворскли» захищає цілком зіграний і стабільний склад.

Після доволі нервового і обережного початку першого тайму вже на 17 хв., під час контратаки Громов «сфолив» на Павленкові. Штрафний удар, метрів з 20-ти, вирішили розіграти награною комбінацією. Після серії рикошетів та пасів, м’яч у сітку заштовхати гравцям Говерли, на жаль, так і не вдалося. Напруження біля володінь Богуша поступово починало зростати. Втім до останнього удару чомусь не доходило. Як от момент на 25-ій хвилині, де Степанюк, котрий отримав м’яч від Фещука, з непоганої ударної позиції не пробив, а віддав м’яч назад. Втім не йшли атаки і у гостей. Спочатку Ткачук безнадійно шукав щастя у дальніх пострілах. Згодом швидкі забігання Громова стикалися з грамотною обороною «Говерли». Під завісу матчу, на 40-ій хвилині, господарі могли повести в рахунку, якби не майстерна гра в епізоді кіпера «Ворскли», Станіслава Богуша, котрий парирував удар Степанюка під поперечину.

Певно підопічні Сачка, після розмови з коучем у перерві, зрозуміли становище в матчі, тому в перші хвилини другого тайму на полі домінували саме вони. На 50 хвилині, навіс Турсунова знайшла нога Дедечка, проте досвідчений півзахисник зміг тільки доторкнутися до м’яча, залишивши ворота Коваля «сухими». Згодом «Ворскла» трохи посилила пресинг, і під час однієї з атак ледь не забили у ворота Коваля. Останній – не підвів, і з ударом Турсунова впорався. Далі, настала черга атак «Говерли». Передача Шацьких на Трухіна, з подальшим пострілом, нічим серйознішим, завдяки захисникові полтавської команди, аніж кутовим ударом не закінчилась. Останній шанс відзначитися, господарям випав на 73-ій хвилині, коли Фещук зумів вийти віч-на-віч з Богушем. Втім, Максим пробив в сантиметрах від дальньої стійки. У підсумку, 0-0 у доволі напруженій грі, команди розійшлися миром.


В’ячеслав Грозний:

- Ми грали з класною командою, яка провела перед нами два матчі – з «Динамо» та «Шахтарем» на солідному рівню. Тому не лукавив, коли заявив, щоб достойно зіграти з полтавчанами потрібно було стрибнути вище голови. Упродовж   10 років ужгородський клуб не може переграти «Ворсклу».   Полтавська команда – зіграний колектив, добре укомплектована. А в нас лише створюється команда, по ряду позицій є ще дефіцит, потребує підсилення група атаки. Але головне тепер хочу відмітити, щоб перестали спекулювати темою про вихід чи невихід на поле гравців. Процес виплати заборгованості проходить ще з минулого тижня, Нестор Іванович пообіцяв закрити всі борги в чітко встановлені графіки. Тож ми звичайно будемо грати та будемо підсилюватися.  

Зараз у нас молодий Павленко, Степанюк, Каверін, Панфілов – ми не боїмося ставити молодих хлопців. Добре, що до нас перейшов Максим Коваль, який сподіваюся й надалі збереже свої ворота на замку. У нас азарту й бажання більше ніж майстерності, якби ми з холодною головою навчилися виконувати передостанній та останній пас, результат цього матчу та й попередніх був би зовсім іншим. Є над чим працювати. Хоча й сьогодні непогано комбінували, розігрували стандарти, але це футбол…Думаю, що після зіграності в нас буде значно менше браку й зросте реалізація.

Молоді гравці, які сьогодні вийшли показали все те, що ви від них вимагали?

До прикладу, Панфілов вже виходить вдруге, а в молодіжній команда він забив два голи. Каверіну потрібен ще час, щоб він вийшов на хороший рівень. В минулій грі на поле виходив Ілля Глушицький, Максим Коваль – це воротар топ-рівня та професіонал високого рівня.   По завершенню їх оренди дуже хотів би, щоб вони заграли в своїх клубах в основному складі, хоча звісно й жалкуватиму за ними… Зараз до нас також приїхав Сергій Кузнєцов, Який вже провів кілька тренувань з командою, ми зробимо все можливе, щоб він залиши ся в нас. Нам потрібен форвард таранного типу, Максим Шацьких тоді діятиме не на вістрі, а з глибини, та й конкуренція зросте.    

А що скажете про закарпатців Реплюка та Гегедоша?

Гегедош травмований, а щодо Реплюка, то Михайло добре відіграв вчора в молодіжному складі, а не включив його до протоколу через те, що потребував підсилення гравців атаки. Вони ще матимуть шанс, обов’язково його дам футболістам.

Інформаційний відділ ФК "Говерла"
ФОТО Я. Немеша.

"Говерла": Коваль, Акакпо, Хомин, Ягодінскіс, Люлька, Тудосе, Трухін, Павленко, Шацьких (Панфілов 85), Фещук, Степанюк (Райчевич 78). Запасні: Бабенко, Ліма, Глушицький, Качараба, Каверін.

9 — Удари — 8
4 — Удари у створ — 0
4 — Кутові — 5
6 — Попередження — 1

3-й тур
8 серпня, п’ятниця:

«Говерла» — «Ворскла» — 0:0.
9 серпня, субота:
«Металург» (Д) — «Металург» (З) — 1:1,
«Динамо» — «Олімпік» — 0:0,
«Шахтар» — «Металіст» — 1:0.
10 серпня, неділя:
«Дніпро» — «Карпати» (Дніпропетровськ, 19.30. «2+2»).
11 серпня, понеділок:
«Чорноморець» — «Волинь» (Одеса, 19.00. «2+2»),
«Зоря» — «Іллічівець» (Запоріжжя, 21.00. «Футбол 1»).

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ

ТЕГИ : прем’єр-лігаФК Говерла

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат